ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ενεργά κρούσματα COVID-19  στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας

 

 Aπό την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρεται ότι: «  Πολλάκις έχουμε καταγγείλει δημοσίως και κατά το παρελθόν ότι ακόμα και αυτή την περίοδο, αλλά και προηγούμενες περιόδους, όπου η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας βρίσκεται στο ¨κόκκινο¨ από πλευράς κρουσμάτων COVID-19, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από ασθενείς του ιού και η τοπική κοινωνία είναι βάναυσα περιορισμένη για την αποφυγή νέων κρουσμάτων, κρατούμενοι του καταστήματος Κράτησης της Πάτρας μετακινούνται αφειδώς ακόμα και για ¨ψύλλου πήδημα¨ στα νοσοκομεία της περιοχής με πιθανό αποτέλεσμα την έκθεση τόσο των ιδίων των κρατουμένων, όσο και των Αστυνομικών στην λοίμωξη. 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντοπιστεί πάνω από ογδόντα (80) ενεργά κρούσματα του ιού COVID-19 στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας. Αρκετοί κρατούμενοι με πιο σοβαρά συμπτώματα μεταφέρονται καθημερινά  στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Ο Άγιος Ανδρέας¨ και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Παναγιά η Βοήθεια¨ για περαιτέρω εξετάσεις και πιθανή νοσηλεία από Αστυνομικούς όλων των υπηρεσιών της Αχαΐας που ενισχύουν το Τμήμα Μεταγωγών & Δικαστηρίων Πατρών για να καλύψουν τις ανάγκες και αυτού του πάρεργου, που έντονα έχουμε καταγγείλει ότι είναι αρμοδιότητα άλλης υπηρεσίας σύμφωνα με Νόμο από το έτος 1999, αλλά οι ιθύνοντες ακόμα και σήμερα κωφεύουν.   

 

Αναμένουμε και πάλι έρευνα και πιθανή απόδοση ευθυνών για το σοβαρότατο αυτό θέμα. Υπάρχει ή όχι ιατρός στο Κατάστημα Κράτησης ώστε να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα και να μην χρειάζονται καθημερινά δεκάδες μετακινήσεις κρατουμένων στα νοσοκομεία, όπως ορίζει πρόσφατη νομοθεσία; Εφαρμόζονται ή όχι οι εντολές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Εφαρμόζεται ή όχι το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα Καταστήματα Κράτησης;   

 

 Η Πολιτεία οφείλει να απεμπλέξει τους Αστυνομικούς από αυτό το πάρεργο το οποίο διαλύει 20 χρόνια τώρα το σύστημα αστυνόμευσης της περιοχής της Αχαΐας». 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search