ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων: Σύσκεψη για το νομοσχέδιο... έκτρωμα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων του Νομού Αχαΐας αναφέρει τα εξής:

"ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ

ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/05 ΣΤΙΣ 11:00 πμ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Συνάδελφοι/ συναδέλφισσες, 

μετά την ανακοίνωση του νομοσχεδίου – εκτρώματος που φέρνει η κυβέρνηση, μάθαμε ότι είναι ακόμα χειρότερο απ΄ότι περιμέναμε. Πιο συγκεκριμένα:

·       Επιτρέπει την επέκταση του ωραρίου στις 10 ώρες χωρίς πληρωμή υπερωρίας , με μόνη υποχρέωση του εργοδότη να χορηγήσει κάποια στιγμή δύο ώρες ανάπαυση στον εργαζόμενο.

·       Μετατρέπει το διάλειμμα σε μη εργάσιμο χρόνο αυξάνοντας το ωράριο χωρίς επιπλέον πληρωμή.

·       Αυξάνει το όριο των υπερωριών κατά πολύ ενώ μειώνει την αμοιβή τους.

·       Καταργεί για ακόμα περισσότερους κλάδους την Κυριακή αργία.

·       Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα μέλη των συνδικάτων και τους συνδικαλιστές με περαιτέρω εμπόδια στη λήψη αποφάσεων και απεργιών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Ποτά-Τρόφιμα ν Αχαΐας καλεί σε συναγερμό όλο τον κλάδο. Να γίνει υπόθεση όλων μας, και να παρθεί πίσω εδώ και τώρα. Ετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση όποτε και αν φέρει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση για ψήφιση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΒΙΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ.

Το Συνδικάτο καλεί σε Σύσκεψη όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

το Σάββατο 29/5 και ώρα 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας"

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άσχημη κατάληξη είχε για έναν ανήλικο το επικίνδυνο παιχνίδι με κροτίδες, καθώς μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χανίων.Πρόκειται για έναν 14χρονο ο οποίος το βράδυ της Αν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα! . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταφέρθηκε πολυτραυματίας μια 22χρονη κοπέλα μετά από τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχή του Ηλειακ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά έπιασε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή Αττικής, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άτομο που εγκλωβίστηκε. Μετά από παρέμβαση της Πυροσβεσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας achaianews.gr σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σας αρέσει να περπατάτε στα ταξίδια σας και να γνωρίζετε το μέρος που επισκέπτεστε με τα πόδια; Αυτές οι πόλεις διευκολύνουν τους περιπάτους με μονοπάτια, περατζάδες, μικρότερη πιθανότητα για βροχή κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, επίσημα Γέφυρα Χαρίλαου Τρικούπη, θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 8ης Μαΐου στα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες
Image
Image

Search