ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πεζοπορία από την Αντικαρκινική Εταιρεία Πάτρας–Γιατί θα φωταγωγηθεί το θέατρο “Απόλλων’

Το παράρτημα Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αναφέρει:

"Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου καθιερώθηκε από τον Διεθνή Αντικαρκινικό Οργανισμό -Union for International Cancer Control (U.I.C.C.) τo έτος 2000 και αποφασίστηκε να είναι η 4η Φεβρουαρίου.

Η ημέρα αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα στο να ενισχύσει τις ενέργειες για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική και ολοκληρωμένη θεραπεία της νόσου και ικανοποιητική επανένταξη του ατόμου που έχει θεραπευτεί στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον. Και το κυριότερο να πιέσει πολιτικούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας ώστε όλα τα μέσα διάγνωσης και θεραπείας να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα φυλετικής καταγωγής, φύλου, οικονομικής κατάστασης και τόπου διαμονής. Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι χάθηκαν από καρκίνο το έτος 2020 και οι ανισότητες που εξακολουθούν να επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο στις υπηρεσίες φροντίδας αυξάνουν το τίμημα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), περίπου 1 στους 6 θανάτους παγκοσμίως οφείλεται στον καρκίνο, βασικές αιτίες πρόκλησης του οποίου είναι η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η χρήση καπνού και αλκοόλ, λοιμώξεις όπως ο ιός των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV), η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η κληρονομικότητα.

Η πρόληψη και η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση είναι ο καλύτερος τρόπος αναχαίτισης της νόσου. Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για την πλειονότητα των καρκίνων γιατί πολλοί τύποι καρκίνων έχουν υψηλά ποσοστά ίασης εφόσον ανιχνευθούν έγκαιρα.

Το σχέδιο δράσης της παγκόσμιας κοινότητας είναι:

– ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

ΠΡΟΛΗΨΗ με εμπλοκή των πολιτών σε δράσεις με σκοπό *να διασφαλιστεί ότι η χρήση καπνικών προϊόντων μέχρι το 2040 θα έχει μειωθεί στο 5% ή και λιγότερο, * να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην περιβαλλοντική ρύπανση και σε επικίνδυνες ουσίες που εκτίθεται ο ανθρώπινος οργανισμός, *να προωθηθεί η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα και *να εμβολιαστεί ο πληθυσμός έναντι ιών και λοιμώξεων που ενοχοποιούνται για πρόκληση καρκίνων

ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ με προσυμπτωματικούς ελέγχους και με ιδιαίτερη προσοχή στον καρκίνο μαστού – τραχήλου μήτρας – παχέος εντέρου

ΘΕΡΑΠΕΙΑ με καλύτερη πρόσβαση και μείωση των ανισοτήτων σε θεραπευτικά ιδρύματα, ποιοτική θεραπεία και φάρμακα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ, ιδιαίτερη προσοχή στην αποκατάσταση, υποστήριξη στην επανένταξη στην κοινωνία και τον εργασιακό χώρο είναι ο στόχος παγκόσμια.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης πολλά προγράμματα χρηματοδοτούνται για να υποστηριχτούν και να υλοποιηθούν οι κατάλληλες δράσεις.

Συμπερασματικά, είναι επιτακτική η ανάγκη συνεχούς βελτίωσης των παροχών υγείας της πολιτείας προς τους πολίτες, σε όλα τα επίπεδα.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ωθήσει τους ανθρώπους να ενεργοποιηθούν στο κάλεσμά της, να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν στη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Μαζί με πολλές δράσεις και με τη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Νοσηλείας, λειτουργεί το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ

παιδιών – εφήβων – νέων ενηλίκων με νεοπλασματικές ασθένειες, που παρέχει υπηρεσίες δωρεάν είτε δια ζώσης είτε on line ( πληροφορίες 2152151650 και e mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) . Με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, οργανώνει το ΄΄VIRTUAL 5K CHALLENGE΄΄ στο οποίο ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει ατομικά ή συλλογικά, τρέχοντας, περπατώντας, κολυμπώντας ή κάνοντας ποδήλατο και αναρτώντας ένα βίντεο ή μία φωτογραφία από την άθλησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι γίνεται ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και περνά το δικό του μήνυμα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ στους συμπολίτες του.

Το Παράρτημα της Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας μαζί με τους ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, δίνοντας το δικό του μήνυμα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ, διοργανώνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί ακριβώς, ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, με αφετηρία την καφετέρια DECK, στην Ηρώων Πολυτεχνείου 42. Η διαδρομή είναι ομαλή και ασφαλής επί του πεζοδρομίου και παραλιακά μέσω του πάρκου της Αγυιάς καταλήγει στην Πλαζ. Μικρή χαλάρωση για ένα κέρασμα και μετά όσοι θέλουν επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης (συνολικά 8 χιλιόμετρα) από Αθηνών και όσοι επιθυμούν μπορούν να αποχωρήσουν. Ευχαριστούμε τους ΠΕΖΟΠΟΡΟΥΣ για την ευγενική ανταπόκριση στην πρότασή μας να πραγματοποιήσουμε από κοινού την πεζοπορία αυτή.

Το απόγευμα και μέχρι τις βραδινές ώρες θα φωταγωγηθεί το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας – Πλατεία Γεωργίου, μετά την θετική ανταπόκριση του Δήμου Πατρέων στο αίτημά μας, με τα χρώματα της Αντικαρκινικής μπλε και κίτρινο. Τα θερμά μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Δήμο Πατρέων."

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένας 46χρονος μαζί με έναν 45χρονο, σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν συστήσει εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, ένα παράνομο κέντρο απεξάρτησ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Λαύριο επικράτησε άνετα με 104-66 του Απόλλωνα Πάτρας στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Basket League. Το Λαύριο έφτασε σε μια ευρεία νί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Κηφισιά έγινε η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε στη Super League 2, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα (νίκες Παν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τη μαχητική ψυχή και το μέταλλο του πρωταθλητή. Οι "πράσινες" έφεραν τα πάνω κάτω σε ακόμα ένα παιχνίδι (2-3 σετ από 2-1), πανηγύ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας ΕιδικώνΕλέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, συνελήφθησαν δύο 17χρονοι καιένας 21χρονος άνδρας, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας τα καταστήματα θα λειτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
Image
Image

Search