ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Α. Παναγιωτόπουλος: «Πετσόκοψαν την τηλεοπτική μετάδοση του πατρινού Καρναβαλιού»

Ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Μπρατάκο με θέμα «Υποβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω της πρωτοφανούς και αδικαιολόγητα δυσανάλογης για το μέγεθος του γεγονότος περικοπής χρόνου της τηλεοπτικής μετάδοσης του» κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Μπρατάκο

Θέμα: «Υποβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω της πρωτοφανούς και αδικαιολόγητα δυσανάλογης για το μέγεθος του γεγονότος περικοπής χρόνου της τηλεοπτικής μετάδοσης του»

Όπως αποδείχθηκε και φέτος περίτρανα από τη συμμετοχή του κόσμου, το Πατρινό Καρναβάλι είναι ένα ψυχαγωγικό πολιτιστικό γεγονός με εμβέλεια που ξεπερνά σύνορα της χώρας. Ένας ιστορικός θεσμός με σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές διαστάσεις για την πόλη της Πάτρας, γύρω και μέσα από τον οποίο έχει αναπτυχθεί μια κουλτούρα που ενεργοποιεί επαγγελματικά και πολιτιστικά τους Πατρινούς και Αχαιούς πολίτες.

Ήδη από την περσινή χρονιά, οι προθέσεις της κυβέρνησης είχαν φανεί με την «μετακόμιση» της τηλεοπτικής μετάδοσης της μεγάλης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού στην ΕΡΤ2, ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θεμιτό, από τον πολιτιστικό χαρακτήρα που έχει δοθεί σε αυτή τη δημόσια τηλεοπτική συχνότητα. Φέτος έγινε νέα «μετακόμιση» στην ΕΡΤ3, μια επίσης δημόσια τηλεοπτική συχνότητα, που όμως έχει κυρίως αναφορά στην Βόρεια Ελλάδα, μειώνοντας έτσι εξ υπαρχής την ενδεχόμενη τηλεθέαση της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. 

Παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι -και ορθώς- χορηγός επικοινωνίας και  προβλήθηκαν σταθερά σ’ αυτήν τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα, ενώ δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα της ξεχωριστή ενότητα για το Πατρινό Καρναβάλι, ελήφθη από τους ιθύνοντες η απόφαση να σταματήσει να καλύπτει με ίδια μέσα την κυριακάτικη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, επικαλούμενη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, ζητήματα που αφορούν στον προϋπολογισμό της. 

 Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση, να αναλάβει η ίδια το κόστος παραγωγής του τηλεοπτικού σήματος, ενώ «η συμφωνία με την ΕΡΤ, όπως αποδεικνύεται και από την αλληλογραφία που έχει ανταλλαγεί, αφορούσε ακριβώς τον ίδιο τρόπο προβολής, όπως και πέρυσι. Δηλαδή, την απευθείας μετάδοση με συνεχή ροή στην ΕΡΤ3». 

Αντί όλων αυτών, η ΕΡΤ3 μετέδωσε την μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού «πετσοκομμένη», μαζί με μεταδόσεις από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις άλλων πόλεων, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές για τις τοπικές κοινωνίες και πρέπει επίσης να μεταδίδονται τηλεοπτικά, αλλά, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να συγκριθούν με το Πατρινό Καρναβάλι.

Επειδή το Πατρινό Καρναβάλι είναι το Καρναβάλι της Ελλάδας.

Επειδή η πόλη των Πατρών και η Αχαΐα στηρίζουν μεγάλο μέρος της οικονομικής, τουριστικής και πολιτιστικής δραστηριότητας τους στην ετήσια αυτή μεγάλη γιορτή.

Επειδή μια ολόκληρη κοινωνία αναρωτιέται γι’ αυτή την πρακτική της δημόσιας τηλεόρασης.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υφυπουργός

  1. Με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση της μερικής τηλεοπτικής μετάδοσης της μεγάλης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού;
  2. Θα υπάρξει μέριμνα ούτως ώστε την επόμενη χρονιά η τηλεοπτική μετάδοση να είναι συνεχής και για όλη την μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, από μια δημόσια συχνότητα;

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με ενισχυμένους βοριάδες θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να εξασθενήσουν.Γενικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος με ανατροπή στην ανατροπή επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έβαλε "φ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδανικός αυτόχειρας στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τους Θεσσαλονικείς και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα playoffs, τρεις μέρες μετά την . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search