ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φορεσιές και άρματα από την Ελληνική Επανάσταση - Παρουσίαση στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 έγινε παρουσίαση στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, σχετικά με τα άρματα και τις φορεσιές των Ελλήνων πολεμιστών στα χρόνια της Επανάστασης.

Μετά από την εισαγωγή που έγινε από τον Διευθυντή κ. Γιωτόπουλο Γεώργιο, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Βαγγελάκος Κωνσταντίνος και μίλησε για το ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης. Κατόπιν, δύο μαθητές του σχολείου ντύθηκαν με αυθεντικά ενδύματα της εποχής, ενώ δόθηκαν αρκετές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν, ντύνονταν, τρέφονταν και πολεμούσαν σε εκείνη την ιστορική περίοδο. Η παρουσίαση των όπλων και των πολεμοφοδίων της εποχής εκείνης έγινε με την συνδρομή του γραμματέα κ. Ζαβέρδα Παύλου, του μέλους ΔΣ κ. Μανίκα Αθηνάς, καθώς και του μέλους κ. Αγγελοπούλου Φωτεινής.

Η τάξη της Γ’ Γυμνασίου παρακολούθησε την δίωρη αυτή παρουσίαση μαζί με τους εκπαιδευτικούς της, παρουσία και της υποδιευθύντριας κ. Δημητρακοπούλου Αθανασίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μπροστά στο Εργατικό Κέντρ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών (Μαιζώνος 110), υποδέχεται τις γιορτινές ημέρες με παραμύθια, γρίφους, αινίγματα και κατασκευές . Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών  και φέτος συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου με πολυμελή ομάδα, όλοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Μ. Δευτέρας στην Πατρών Πύργου στο ύψος των Σαγεΐκων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχαν δύο  τραυματίες ενώ στο σημείο έ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 το πρω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Μ. Δευτέρας στην Πατρών Πύργου στο ύψος των Σαγεΐκων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχαν δύο  τραυματίες ενώ στο σημείο έφθασαν ασθενοφόρο κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει: Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας, αρχικά στους Αστυνομικούς του ΤμήματοςΔίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για την ορ
Image
Image

Search