ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Είναι αργά για… μετάνοιες και χειραψίες συνεργασίας με τους παραμελημένους μικρομεσαίους!

"Μια τόσο μακροσκελής ανακοίνωση για ν’ απαντήσετε στον δήθεν… πανικό μας, σίγουρα παραπέμπει στον δικό σας πραγματικό πανικό! Οι 100 υποψήφιοι του συνδυασμού μας δεν είναι μια μικρή μειοψηφία και απορούμε ειλικρινά για την απαξιωτική αντίλήψή σας. Μικρή μερίδα είναι το κλειστό κλαμπ (και με εξωθεσμικό μανδύα), που άσκησε διοίκηση επί 6 χρόνια, δυστυχώς, στο Επιμελητήριο Αχαΐας.
Επικαλείσθε τα 177 άτομα του συνδυασμού σας. Καλά κάνετε, αν και πρόκειται για το άθροισμα της δικής σας παράταξης και δύο ακόμη θνησιγενών συνδυασμών και μένει ν΄ αποδειχθεί στην κάλπη αν η ποσότητα συνάδει με την ποιότητα. Αν και, συνήθως, όπου παρατηρείται «συνωστισμός» πάει περίπατο η ποιότητα…
Χρήζει απάντησης μία ακόμη έπαρσή σας. Λέτε, με άλλα λόγια, ότι μόνο εσείς είσθε οι γνώστες, οι ειδήμονες και οι… προφέσορες του Επιμελητηρίου και ιδίως αυτό αφορά στον απερχόμενο Πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Η περίσταση «σηκώνει» μαντινάδα:
«Καλοχαιρέτα τον πεζό μόλις καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις».
Ας παραδεχθείτε, ειδικώς εσείς κ. Μαρλαφέκα, ότι αποκαλύπτετε την αυταρχική νοοτροπία σας. Τι κουβέντα είναι αυτή, ότι εμείς είμαστε… άσχετοι με το Επιμελητήριο;

Αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά!
Ομολογείτε ότι δεν θέλετε κανέναν στα πόδια σας. Λυπόμαστε για την αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά σας. Δηλαδή, εσείς πριν έξι χρόνια πώς μπήκατε στο Επιμελητήριο; Με τα πτυχία σας και τα… ντοκτορά σας; Ατυχήσατε, διότι έχουμε μνήμη ελέφαντα. Οι συμπατριώτες μας θυμούνται ποιος σας πήρε από το χεράκι!
Εντελώς παραπλανητικά αναφέρεσθε στον ισολογισμό του Επιμελητηρίου, ενώ ξέρετε ότι το ζητούμενο μας είναι ο απολογισμός σας, τον οποίο επιμελώς αποφεύγετε. Μην κάνετε, λοιπόν, ότι δεν καταλαβαίνετε, γι’ αυτό πείτε ευθέως και αναλυτικά προς ποιες κατευθύνσεις διοχετεύσατε τους πόρους. Με παραστατικά  και ποσά. Περιμένουμε…
Για το ΕΣΠΑ, έστω και με λίγο… ζόρι, προσχωρήσατε τελικά στη θέση μας. Αντιγράφουμε, από την ανακοίνωσή σας: «… Οι όροι και οι κανόνες για ένταξη στο ΕΣΠΑ δεν καθορίζονται από τα Επιμελητήρια, αλλά από την Ε.Ε. και την Κυβέρνηση…»
Υποστηρίζετε, βέβαια, ότι «κατόπιν ενεργειών σας» τετραπλασιάσθηκαν οι δικαιούχοι-μέλη του Επιμελητηρίου μας. Ε, κόψτε κάτι από την έπαρση και την αλαζονία σας, γιατί είναι σφόδρα προσβλητικό για βουλευτές και άλλους φορείς να ισχυρίζεστε ότι μόνο εσείς ενεργήσατε.
Περιοδεύουμε εκεί που δεν τολμάτε να πάτε!
Από κει και πέρα, χαιρόμαστε γιατί ο απερχόμενος Πρόεδρος και ο στενός πυρήνας του αναγνωρίζουν το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς οι νικητές των εκλογών. Γιατί αν δεν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, δεν θα μας ρωτούσαν τι θα κάνουμε αν τις κερδίσουμε.
Το τι θα κάνουμε, το ξέρουν οι επιχειρηματίες και οι μικρομεσαίοι μέσα από τις αλλεπάλληλες προσωπικές επαφές μας και τις περιοδείες μας.
Πηγαίνουμε εκεί που δεν καταδέχεται να πάει ο κ. Μαρλαφέκας. Υπάρχει, όμως, χρόνος ακόμη για να μας μιμηθεί. Ας αποφασίσει, λοιπόν, να περιοδεύσει στην Ανθείας, την Ακρωτηρίου, την Έλληνος Στρατιώτου. Ας πάει στα Ζαρουχλέικα, το Ψαροφάι, την Οβρυά, την Αγυιά, το Ρίο, το Αίγιο, την Κάτω Αχαΐα και τα Καλάβρυτα να υπερασπισθεί το… πλούσιο έργο του.


Ιδού τα ψέματά σας!
Τέρμα, λοιπόν, τα δικά σας ψέματα:
Οι 1.000 επιχειρήσεις του ΕΣΠΑ χρηματοδοτήθηκαν γιατί είχαν τα εχέγγυα
Οι 50.000 τουρίστες σε μια ολόκληρη τετραετία αφήνουν στην Πάτρα όσο χρήμα δαπανούν οι φοιτητές της πόλης σε… μια μέρα!
Οι 58 Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις είναι γεγονός. Αφορούσαν, όμως, σχεδόν όλες, «συμπωματικά», Τρόφιμα και Ποτά. Ξέρετε, είναι αυτό που λέει ο λαός: Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο…
Προσπαθήσατε να καρπωθείτε το υπό κατασκευή Καρναβαλικό Πάρκο στα Παλαιά Σφαγεία, αγνοώντας τους κύριους φορείς του έργου. Τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σας «κράξαμε» και στην ανακοίνωσή σας αποσύρατε αυτό το πλαστό… επίτευγμά σας.
Κατά τα λοιπά, μην έχετε ενδοιασμούς. Τίποτε δεν θα ακυρώσουμε που θα εγγυάται τη συνέχεια του Επιμελητηρίου. Δεν πάσχουν οι δομές του.
Εσείς είσθε εκείνοι που τις χρησιμοποιείτε σαν «εργαλεία» σας για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεών σας, που δεν έχουν σχέση με την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.
Μας ρωτάτε αν διατηρήσουμε ή απολύσουμε τους εργαζόμενους στη Διαχειριστική και την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου. Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, γιατί δεν είπαμε κάτι τέτοιο.
Είπαμε και ξαναλέμε ότι έχετε «κάνει παιχνίδι» με τους συγκεκριμένους φορείς και εξυπηρετήσατε διαπροσωπικές υποχρεώσεις σας.
Καλά κάνατε, πάντως και μας θυμήσατε ότι ο κ. Μαρλαφέκας ανέλαβε την προεδρία της Διαχειριστικής στις 28 Ιανουαρίου 2015. Το κάλλιστο, όμως, θα ήταν να πείτε στα μέλη του φορέα πόσες και ποιες προσλήψεις κάνατε απ’ όταν αναλάβετε καθήκοντα Προέδρου του Επιμελητηρίου (2012), μέχρι την ημέρα που έγινε ο κ. Μαρλαφέκας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής (2015). Ποιών τα παιδιά προσλήφθηκαν;

Οι μικρομεσαίοι δεν θέλουν να σας ξέρουν!
Τώρα, τι το θέλατε και υπενθυμίσατε το κεφάλαιο των «μικροκομματικών συμφερόντων»;
Το «Επιμελητήριο για όλους» είναι ένας συνδυασμός αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Αχαΐας. Ουδέποτε επιδίωξε την οποιαδήποτε κομματική στήριξη, επειδή ακριβώς είμαστε αδέσμευτοι, ακηδεμόνευτοι και ανεξάρτητοι κατά κυριολεξία.
Αντίθετα, η δική σας «διαγωγή» διαφέρει. Ερωτοτροπείτε με τη ΝΔ και αλληθωρίζετε προς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Έχετε τη στήριξη του «νεοδημοκράτη» βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα, ενώ δεν διστάσατε να υφαρπάζετε ακόμη και «στήριξη» από την «Παναχαϊκή Συμμαχία».
Ήταν ολέθριο αυτό το λάθος σας, γιατί «δηλητηριάσατε» τη συνοχή του φορέα που εγγυάται το ασφαλές πέρασμα της ιστορικής Παναχαϊκής μας στη νέα εποχή. Διαπράξατε το ατόπημα, μη σεβόμενοι την αυστηρή ουδετερότητα της «Συμμαχίας», από την ώρα που μέλη της είναι υποψήφιοι ή υποστηρίζουν και τους δύο συνδυασμούς.

Πιέσεις, εκβιασμοί, αλαζονία και αρχομανία!
Κοντολογίς, προσπάθειες διχασμού, πιέσεις και εκβιασμοί είναι τα σήματα κατατεθέντα της παράταξης Μαρλαφέκα, στο όνομα της αλαζονείας, του αυταρχισμού, της ευνοιοκρατίας και της αρχομανίας του.
Οι απαντήσεις του απερχόμενοι Προέδρου στα κρίσιμα ερωτήματά μας για το μέλλον του φορέα δεν έχουν πείσει. Ας αφήσει, λοιπόν, την «πολυλογία» και τα καλοπιάσματα των μικρομεσαίων της Αχαΐας. Είναι αργά τώρα που απλώνει το χέρι συνεργασίας στις χιλιάδες των παραμελημένων μελών του Επιμελητηρίου.
Όλος αυτός ο κόσμος σφίγγει το χέρι στον δικό μας υποψήφιο Πρόεδρο Παναγιώτη Κρίκη, ο οποίος καθημερινά περιοδεύει και τιμά τον κόπο του επαγγελματία και του μικρομεσαίου σε όλους τους δρόμους και τις συνοικίες της Πάτρας, στο Αίγιο, την Κάτω Αχαΐα και τα Καλάβρυτα. Εκεί που δεν τολμά να πάει και να τους κοιτάξει στα μάτια ο κ. Μαρλαφέκας.
Το «Επιμελητήριο για όλους» είναι ο εγγυητής μιας «άλλης» συνέχειας του φορέα μας. Της συνέχειας, που θα βασισθεί στην ισονομία, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα.

Υ.Γ. Εμείς έχουμε τοποθετηθεί. Αναμένουμε με περιέργεια και τη δική σας θέση για την «Αχαϊκή Τράπεζα». Για τους κατεστραμμένους μεριδιούχους της και μέλη του Επιμελητηρίου. Για τις απώλειες όλων και τη σιωπή σας. Την ένοχη σιωπή.
Και τις τεράστιες ευθύνες σας που, ως γνωστόν, αναζητούνται και… έρχονται."

«Επιμελητήριο για όλους»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search