ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Ενημερωτική εκδήλωση με κεντρικό θέμα το νέο ασφαλιστικό συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην οδό Κολοκοτρώνη στις 18.30 το απόγευμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαΐας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων καθώς και η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων ανωτάτων σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Δυτ. Ελλάδας.

Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν όλοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, μισθωτοί και επαγγελματίες αλλά και άνεργοι με σκοπό να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να θέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο.

Ομιλητές θα είναι οι:

• Ευάγγελος Κουμαριανός (νομικός, ερευνητής Πάντειο Πανεπιστήμιο).

• Αντώνης Κουρούκλης (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) ενώ σύντομες τοποθετήσεις θα κάνουν η Βέτα Πανουτσάκου (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) και ο Γαβριήλ Ιωαννίδης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας).

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση με αφορμή την εκδήλωση, μία νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται προ των πυλών χωρίς να έχουν κατ’ ουσίαν ρωτηθεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Εδώ και πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις φροντίζουν να αδειάζουν τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή στην ουσία «κλέβουν» τα χρήματα των εργαζομένων (χρηματιστήριο, δάνεια σε επιχειρηματίες, κούρεμα των αποθεματικών, κ.α.). Επιπλέον, με τον έναν νόμο πίσω από τον άλλο έχουν επιφέρει μείωση στις συντάξεις, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αδυναμία θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για μεγάλο τμήμα των εργαζομένων.

Ο νέος νόμος του Υπουργείου Εργασίας δεν προσανατολίζεται στην ανατροπή των παραπάνω. Αντιθέτως, πατάει στον νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και όλους τους προηγούμενους αντι-ασφαλιστικούς νόμους, κυρίως διατηρώντας τη διάκριση σε εθνική και ανταποδοτική σύνταξη, τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης και τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης.

Αυτές οι βασικές κατευθύνσεις καλύπτονται πίσω από την υποτιθέμενη αύξηση στο μισθό των μισθωτών που όμως προέρχεται από τη μείωση των εισφορών, δηλαδή, από την περαιτέρω χειροτέρευση των εισροών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Μόνο η δική μας αποφασιστική στάση και διεκδίκηση μπορεί να επιφέρει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι 64 συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τον επόμενο μήνα θα δουν σταδιακά οι καταναλωτές την αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της κατάστασης στην Μέση Ανατολή και άρχισαν κάποιοι να επανεξετάζουν τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στην Δυτική Ελλάδα καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την κυκλοφορία των δίκυκλων και των φορτηγών κενών φορτίου στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο "σούπερ παππούς των παιδιών" με μία ανάρτησή του στο facebook, αποδεικνύει πως "η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς δεν ξεχνιέται  όσος καιρός  και να περάσει..." Και όπως ήταν αναμενόμενο τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εξήχθησαν από την εξαιρετική επιστημονική ημερίδα με τον ευρηματικό τίτλο:Από τον ρεπόρτερ του 19ου   αιώνα
Image
Image

Search