ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ώρα Πατρών: Έπιασε ο «σπόρος» για το μουσείο οίνου

Με την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Χατζηνικολαου Προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου κ. Χρ. Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς ήρθε στο προσκήνιο η αξιοποίηση του οινοκάστρου της Achaia Clauss σύμφωνα με  αναφορά τους στα τοπικά μέσα επικοινωνίας.

Πριν περίπου ένα χρόνο ο επικεφαλής της “ΩΡΑ Πατρών” Γιώργος Ρώρος και μέλη της παράταξης είχαν συνάντηση και με τον κ. Γ. Χατζηνικολάου, όπου συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα της μουσειακής αξιοποίησης της Achaia Clauss, ως αναπόσπαστο δείγμα της βιομηχανικής κληρονομιάς της Αχαΐας και εν γένει της χώρας μας. Οι προτάσεις της παράταξης μας φαίνεται ότι βρήκαν ευήκοα ώτα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς μπορεί να εντάξει την Achaia Clauss ως το δέκατο μουσείο του δικτύου του. Μέσω αυτής της διαδικασίας το μουσείο οίνου που θα δημιουργηθεί, θα δώσει νέα αίγλη σε αυτό το πολιτιστικό απόθεμα που εκτίθεται. Το δίκτυο μουσείων του Ομίλου Πειραιώς που εξαπλώνεται σε 9 πόλεις δέχεται πληθώρα επισκεπτών καθημερινά. Επιπρόσθετα σε κάθε μουσείο του δικτύου γίνονται εκπαιδευτικά εργαστήρια, σχολικές εκδρομές και ομιλίες με διεθνούς φήμης επιστήμονες τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τον συνεδριακό τουρισμό.

Η δημοτική αρχή επιβάλλεται να εργασθεί σε αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες προτάσεις δημιουργίας και λειτουργίας του Μουσείου. Η αξιοποίηση του οινοκάστρου είναι ένα έργο πνοής για την πόλη.  

Αναμφισβήτητα η Achaia Clauss αποτελεί ένα δείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς της  ένδοξης ιστορίας της περιοχής μας σε σχέση με το εμπόριο. Από το λιμάνι της Πάτρας  έγιναν οι πρώτες εξαγωγές σταφίδας, ενός προϊόντος που έχει υποτιμηθεί και η καλλιέργεια του έχει σχεδόν εκλείψει στις μέρες μας.

Τα μέλη της Δημοτικής παράταξης «ΩΡΑ Πατρών» παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Με επικαιροποιημένες προτάσεις μας θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία του Μουσείου και την αξιοποίηση σε όφελος της ανάπτυξης της πόλης και γενικότερα της περιοχής μας.

 

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Μέλος Συντονιστικού «ΩΡΑ Πατρών»

Μέλος Διοικ. Πολιτιστικού Οργανισμού

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search