ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι οργανώσεις του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολάια Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν την άθλια αντιμεταναστευτική-ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ. Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα με την καταστολή και κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης και αποτυχημένης πολιτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η βρόμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι δηλώσεις ότι προστατεύονται τα σύνορα από γυναικόπαιδα δείχνει την κατρακύλα της ρατσιστικής πολιτικής. Ιδιαίτερα προκλητική και επικίνδυνη είναι η αντιδημοκρατική πρόκληση της χρήσης του στρατού ενάντια στους πρόσφυγες. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε τέτοιες βρόμικες αποστολές!

            Είναι επείγουσα ανάγκη να σημάνει αντιπολεμικός και αντιρατσιστικός ξεσηκωμός εδώ και τώρα. Εχθρός για τον εργαζόμενο λαό και για την νεολαία δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αλλά το μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων τους. Τίποτα δεν έχουμε να χάσουμε από τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών σφαγών (για τις οποίες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα δεν βγάζουν άχνα). Κίνδυνο για τον λαό αποτελεί η απειλή πολεμικών αναμετρήσεων για τα πετρέλαια των πολυεθνικών στο Αιγαίο, κίνδυνο αποτελεί η κατάπτυστη στάση του ελληνικού κράτους που αυτές τις ώρες στρέφει τα όπλα στους πρόσφυγες στον Έβρο, κίνδυνος είναι αντιμεταναστευτική υστερία και τα εγκλήματα των φασιστικών ομάδων τις τελευταίες μέρες, κίνδυνος είναι τελικά αυτή η προκλητικά άδικη και βάρβαρη πολιτική. Το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και η νΚΑ Πάτρας θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για το μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που απαιτούν οι συνθήκες για να μπει φραγμός στα δολοφονικά τους σχέδια, για την αποτροπή του πολέμου και την ειρήνη στην περιοχή μας, για να βγει μπροστά η δύναμη της αλληλεγγύης και να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική.

            Καλούμε το αγωνιζόμενο λαό, τους εργαζόμενους, νεολαία σε μαζική κινητοποίηση για να ηττηθούν τα πολεμικά σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Απευθύνουμε κάλεσμα κοινής δράσης και βηματισμού στο αντιπολεμικό κίνημα στις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η Αριστερά οφείλει να γυρίσει σελίδα και να κρατήσει συνεπή αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική και διεθνιστική στάση.

Τις επόμενες μέρες θα επιδιώκουμε να συμβάλλουμε με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, σχολές, σχολεία και γειτονιές στην μαζική κινητοποίηση του λαού της πόλης μας. Την Τρίτη 3/3 προχωράμε σε προπαγανδιστική μικροφωνική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 18:30.

Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνεται την Πέμπτη 5/3 στις 18:30 στην πλατεία Γεωργίου από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και εργατικά σωματεία και δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς να είναι η πρώτη αγωνιστική μαζική απάντηση σε σχέδια κυβέρνηση-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εκτός εαυτού βγήκε, για λόγο που δεν έχει διευκρινιστεί, ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 15 χρόνων στο Αγρίνιο και επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα στην κατά δυο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αναργύρων, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Star, χρειάστηκε ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μια ιδιαίτερα σημαντική αναδίφηση για τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
Image
Image

Search