ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η «Φλόγα Πάτρας» ανάβει την σπίθα στις δύσκολες μέρες του κορονοϊού

H Φλόγα, σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, συνεχίζει το έργο της αυτές τις δύσκολες μέρες του κορωνοϊού και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

«Συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στις οικογένειές μας με την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, έτσι όπως εμείς μάθαμε να τη ζούμε, ανάμεσα στο Νοσοκομείο, τις θεραπείες, τις καραντίνες.

Προστατεύουμε τα παιδιά μας

Βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και προστασία των παιδιών μας, που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου.

Γι’ αυτό:

Λειτουργούμε τους 4  ξενώνες μας με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ζητήσαμε καθοδήγηση από τους γιατρούς μας και εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες τους για να προστατεύσουμε τις 50 οικογένειες που φιλοξενούμε. Παιδιά και γονείς συνεργάζονται άψογα με το προσωπικό που παραμένει στη θέση του και φροντίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες τους.
Εντατικοποιήσαμε τη «Νοσηλεία στο Σπίτι».  Αυξήσαμε τις επισκέψεις σε όλη την Αττική και επεκτείναμε το πρόγραμμα και στα παιδιά των ξενώνων. Έτσι, μειώνουμε όσο γίνεται τις επισκέψεις των παιδιών στα εξωτερικά ιατρεία των τριών ογκολογικών τμημάτων του ΕΛΠΙΔΑ, περιορίζουμε τις μετακινήσεις των παιδιών και επομένως την έκθεσή τους στον κορωνοϊό.

Παρά τις δυσκολίες,  εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας:

Ζητήσαμε από το ΕΚΠΑ  την ανανέωση για 1 ακόμα έτος της απασχόλησης 3 Ιατρών -Πανεπιστημιακών Υποτρόφων στα Ογκολογικά Τμήματα του ΕΛΠΙΔΑ (€ 65 χιλ.).
Παραγγείλαμε και περιμένουμε την παράδοση μικροβιολογικού εξοπλισμού στο Τμήμα Μοριακής Διάγνωσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», καθώς και την προμήθεια ειδικών συσκευών για τη λήψη δειγμάτων αέρα και επιφανειών, κατόπιν αιτήματος του αιτήματος (κόστος € 45 χιλ.).
Σε συνεργασία με το Χάρισε Ζωή (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» έχουμε αποστείλει στην Αμερική 4.000 δείγματα μυελού των οστών για τυποποίηση.

Στο Τμήμα Πάτρας

Το Τμήμα Πάτρας της «ΦΛΟΓΑΣ» σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική τον διευθυντή της, Γαβριήλ Δημητρίου, και τη γιατρό του Συλλόγου, Αφροδίτη Γκινοπούλου, παρέχουν σε όλα τα παιδιά είτε βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας είτε στο στάδιο του επανελέγχου κατ’ οίκον ιατρικές υπηρεσίες και φροντίδα. Πέραν των άλλων υπάρχει μέριμνα για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων χωρίς να μετακινούνται τα παιδιά στα νοσοκομεία.

Επίσης η κ. Γκινοπούλου βρίσκεται σε συνεργασία με τους παιδοογκολόγους των νοσοκομείων της Αθήνας για κάθε παιδί που βρίσκεται στο στάδιο της παρακολούθησης.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθειά σας είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Μπορείτε να μας βοηθήσετε με:

    Ένα τηλεφώνημα στο 19813.
    Κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας.
    Αγορές από το Eshop μας
    Εθελοντική αιμοδοσία στα Νοσοκομεία Παίδων.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search