ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια αντίθεση που αξίζει να μελετηθεί

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις αντεγκλήσεις μεταξύ εκπαιδευτικών, υπουργείου και άλλων που αφορούσαν στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Ομολογώ ότι υπήρχαν επιχειρήματα εκατέρωθεν τα οποία έχουν βάση, ιδιαιτέρως αν τα απομονώσει κανείς από τη σημερινή πρωτοφανή κατάσταση. Όμως εκείνο που εισέπραξα συνολικά και πάλι είναι η μόνιμη άρνηση σε όλα, ωσάν να ήσαν όλα καλά καμωμένα. Τίποτε να μην αλλάξει!

Αντιθέτως είδα μια άλλη κατηγορία εκπαιδευτικών, στα πανεπιστήμια, να αμιλλώνται στην προσπάθεια τους να προσφέρουν και επιπλέον ώρες εκπαίδευσης προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών και να υποκατασταθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η δια ζώσης διδασκαλία. Παρόλο δε που και αυτοί έχουν πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πολιτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις, δεν ξέρω ούτε μια περίπτωση που να αρνήθηκε να συμμετάσχει. Οι φοιτητές αγκάλιασαν και χάρηκαν τη νέα κατάσταση, η παρακολούθηση ήταν πολύ μεγαλύτερη και οι αξιολογήσεις τους λένε ότι σε μερικές περιπτώσεις το μάθημα ήταν καλύτερο. Πρόκειται για μια μικρή επανάσταση στα ελληνικά ΑΕΙ που δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι από καιρό να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, τουλάχιστον εκπαιδευτικά.

Είναι μια εντυπωσιακή αντίθεση, στην ελληνική κοινωνία, που αξίζει να μελετηθεί. Είμαι βέβαιος φυσικά ότι ανάλογες αντιλήψεις υπάρχουν και στη μέση εκπαίδευση, γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους, αλλά απέχουν ακόμη από το να είναι πλειοψηφικές. Υπάρχουν φαίνεται ισχυρές αντίρροπες δυνάμεις, οι οποίες κατά τη γνώμη μου δεν είναι ιδεολογικές.

* Ο Δημήτρης Ματαράς είναι Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών - Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search