ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρισμός. Η επόμενή σου μέρα

Πολλοί από εμάς είχαμε ερωτικές ή συζυγικές σχέσεις που δεν προχώρησαν στο μέλλον. Τους λόγους τους ξέρει μόνο το ζευγάρι. Πέρα από αυτό που έβλεπαν οι γύρω τους, υπάρχουν και σημεία σε μια σχέση που καθιστούν αδύνατη την περιγραφή της απόφασης του χωρισμού. Οι λόγοι που δεν προχωράει μια σχέση, διαφορετικοί και πολυδιάστατοι κάθε φορά. Χώρια ότι έχουμε να κάνουμε με συναισθήματα, το πως νιώθουμε και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται.

Ακόμα και σε δύσκολους χωρισμούς, όπου μόνο ο ένας από τους δυο, ήθελε να χωρίσει, τα πράγματα, οι καταστάσεις και τα συναισθήματα μπορούν να γίνουν δυσβάστακτα, πολύ βαριά και πολύ τραγικά, με πολύ κλάμα και πολύ πόνο ψυχικό, συναισθηματικό.

Ποια είναι όμως η λύση; Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα βαριά συναισθήματα και να προχωρήσουμε στο μέλλον;

Η λύση είναι να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Να κάνεις δουλειά με το μέσα σου. Αρχικά να δεις και αν μπορείς να καταγράψεις τα στοιχεία του άλλου ανθρώπου. Ποια προτερήματα είχε και τα θέλεις στην ζωή σου αλλά και ποια μειονεκτήματα είχε που δεν τα θέλεις στη ζωή σου. Να δεις σε ποιες καταστάσεις και συναισθήματα, τα λόγια του και οι πράξεις του, οι συμπεριφορές του και ο τρόπος που σε έκανε να νιώθεις δεν ταιριάζουν με αυτό που είσαι σήμερα. Ισως να χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού για όλα αυτά για να σε βοηθήσει στην αποδοχή της όλης αλήθειας.

Και θα καταλάβεις σύντομα ότι η πρώτη κατάσταση που θα πρέπει να αλλάξει είναι να απαλλαγείς από τον ερωτισμό που ένιωθες για τον άλλον. Δεν μπορείς πλέον να έχεις ερωτικά συναισθήματα ή εικόνες, που φτιάχνεις στο μυαλό σου, για τον άλλον. Μην ελκύεσαι. Δεν το χρειάζεσαι αυτό καθώς θα αντιληφθείς ότι δεν σου κάνει καλό. Θα βάζεις όρια στον εαυτό σου γιατί πλέον δεν θα σε αφορά αυτό το θέμα. Και έτσι δεν θα σε αφορά το τι κάνει γενικότερα στην ζωή του. Εάν είναι καλά ή δεν είναι, αν δουλεύει ή όχι, εάν περνάει όμορφα ή όχι, εάν έχει άλλον δεσμό ή όχι. Ολα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία ακόμα και εάν θα ήθελες εγωιστικά ή εξαρτητικά να ήσουν μαζί του. Αλλωστε δεν θα εισαι εκεί να τα μοιραστεί μαζί σου! Αρα ότι και εάν κάνει, δεν σου κάνει. Ετσι δεν θα ανοίγεις πόλεμο με τον εαυτό σου. Θα σταματήσεις να τον αναζητάς και να συγκρίνεσαι με τον άλλον άνθρωπο. Καθώς με την σύγκριση,αδικείς τον άλλον, αλλά κυρίως αδικείς τον εαυτό σου.

Εάν προχωρήσεις και απαλλαγείς από τον πρώην, από το τι κάνει σήμερα, θα πάψεις να προσπαθείς να καταλάβεις υπέραναλύοντας με τις σκέψεις σου, το τι έγινε στην σχέση σας. Θα βλέπεις μεγαλύτερο κομμάτι του ορίζοντα καθώς θα φεύγει η συναισθηματική θολούρα και βαθμιαία θα έχεις ήσυχη αναζωπύρωση της δικής σου πνευματικής επίγνωσης που θα σε κάνει να νιώθεις μια σιγουριά και ασφάλεια για το ποιος είναι ο εαυτός σου και το τι μπορείς να κάνεις στην ζωή σου από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες, επιθυμίες και όνειρα.

Οι ακραίες συγκινήσεις και η δραματοποίηση των καταστάσεων δεν βοηθούν στον νέο δρόμο που χαράζεις. Χρειάζεται συνειδητότητα, εγρήγορση και νέο σκοπό στο σήμερα, στην ζωή σου ώστε να προχωράς παρακάτω ακόμα και όταν παρεκκλίνεις. Και κάποια στιγμή θα συνειδητοποιησεις ότι αδιαφορείς και στέκεσαι απαθής απέναντι στον πρώην. Γιατί πλέον δεν σου χρειάζεται, δεν σου ταιριάζει και δεν τον θέλεις στην ζωή σου!

*Ο Νίκος Α. Παππάς είναι σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search