ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα να γίνει παράδειγμα ποιότητας και «καλής ζωής»

Ο κ. Γιώργος Βερνίκος (πρόεδρος Ο.Κ.Ε., Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ και πρόεδρος Vernicos Yachts) συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, με θέμα: «Η οικονομία της «καλής ζωής» ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας».  Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ. Βερνίκος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

Η πρόσφατη καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού, αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΕΟΤ με τη MARKETING GREECE, είναι ανθρωποκεντρική και προσπαθεί ακριβώς ν’ αναδείξει το ελληνικό καλοκαίρι σαν ένα ιδιαίτερο mega brand στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, μια κατάσταση ευτυχίας πέρα από εποχές και τόπους μ’ ένα μοναδικό συναίσθημα και σε τελική ανάλυση μια επιτομή της «καλής ζωής».

 

«Καλή ζωή-ποιότητα ζωής» είναι να ζεις σε περιβάλλον με σεβασμό στη φύση, το συνάνθρωπό σου, το δημόσιο χώρο και με ασφάλεια.  Στη χώρα μας, με τη μεγάλη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, το μοναδικό φως, το εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, την εξωστρέφειά μας, με έντονα τα στοιχεία κουλτούρας, ανοχής και φιλοξενίας, μπορούμε να είμαστε σημείο αναφοράς και πρωταθλητές σ’ αυτό που ονομάζουμε «καλή ζωή». 

 

Δεν χρειαζόμαστε συζήτηση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.  Αυτό είναι συμφωνημένο και εξελίσσεται διαρκώς.  Άλλωστε είναι κοινά αποδεκτές όλες οι βασικές αρχές:  Για πράσινη μετάβαση, ψηφιοποίηση, καινοτόμες επενδύσεις και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενίσχυση εξωστρέφειας, αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου, απλοποίηση νομοθεσίας, βελτίωση φορολογικής διοίκησης, αποκατάσταση του αναπτυξιακού ρόλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, βελτίωση του ενεργειακού σχεδιασμού, λειτουργικό κράτος που να σέβεται τους πολίτες, μείωση ανισοτήτων.  Σημασία έχει το πώς εφαρμόζεις τα αυτονόητα και τα συμφωνημένα.  Αυτό που χρειαζόμαστε είναι καθαρό μυαλό, υπεύθυνους πολίτες και φορείς, που να πιστεύουν στη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ν’ αγαπούν την πατρίδα.

 

Έχει σημασία να βγούμε δυνατότεροι από την πανδημία.  Με λιγότερη ιδιοτέλεια.  Να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια του «εγώ» και του «εμείς».  Να έχουμε σταθερό στόχο στο διεθνή ανταγωνισμό η Ελλάδα ν’ αποτελεί παράδειγμα ποιότητας και «καλής ζωής».   Στην πορεία αυτή ο τουρισμός αποτελεί όχι μόνο την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, αλλά πρέπει ν’ αποτελεί και τη βασική υποδομή της «καλής ζωής» ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.  Ο τουρισμός έσωσε την ελληνική οικονομία την περίοδο της οικονομικής κρίσης, μαζί με τη ναυτιλία και τις εξαγωγές.  Διπλασίασε το ποσοστό του στο ΑΕΠ και δημιούργησε τις περισσότερες θέσεις απασχόλησης.  Δεν διεκδικεί κανένα προνόμιο.  Διεκδικεί ισονομία και ανταγωνιστικούς φορολογικούς συντελεστές σε σχέση με τις άλλες χώρες.

 

Φέτος θα δώσουμε τη μάχη να σώσουμε ό,τι μπορούμε από την τουριστική περίοδο και πρέπει να σταθούμε όρθιοι.  Μετά την πετυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έχουμε την υποχρέωση να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την ανάγκη για άμεση ρευστότητα και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στην οικονομία.  Άλλωστε όλα τα μεγάλα θέματα είναι ανοιχτά μπροστά μας.  Από μας εξαρτάται, με ενότητα, πείσμα και ικανότητα, να τα αντιμετωπίσουμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search