ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο «πόλεμος του νερού», που επιτέλους πρέπει να σταματήσει

Μετά την «πολεμική ατμόσφαιρα» που συναντώ καθημερινά, στη γενέτειρά μου το Άνω Καστρίτσι, με αφορμή το πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης, και επειδή ζω το πρόβλημα, γνωρίζω καλά την περιοχή και τους ανθρώπους της και κυρίως επειδή φοβάμαι ότι πιθανόν θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, θεώρησα ελάχιστη υποχρέωσή μου, ως άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου και κυρίως να προτείνω τις, κατά την άποψή μου, ενδεδειγμένες λύσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα, οφείλονται, αποκλειστικά και μόνο, σε λανθασμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων του χωριού και επισημαίνω ότι είναι αδιανόητο, στο γνωστό για τα νερά του Άνω Καστρίτσι, να υπάρχουν προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης.

Η δημόσια αυτή παρέμβασή μου αποβλέπει, αφενός στο να βοηθήσει, αν βέβαια το επιθυμούν, τους αρμόδιους (ΔΕΥΑΠ, Δήμο, Κοινοτικό Συμβούλιο), να δώσουν επιτέλους έντιμη, μόνιμη και αποδεκτή από όλους τους κατοίκους λύση, λύση που να ενώνει αντί να διχάζει, και αφετέρου στο να σταματήσουν οι επικίνδυνες αντιπαραθέσεις και οι δικαστικές διαμάχες.

Προτεινόμενα βήματα αντιμετώπισης του προβλήματος.

* Με την προϋπόθεση ότι ισχύουν οι προφορικές διαβεβαιώσεις της ΔΕΥΑΠ, ότι δεν υπάρχουν διαρροές από την κεντρική δεξαμενή ύδρευσης της νερομάνας.

1. Άμεσος καθαρισμός και σύνδεση των παλαιών υδρομαστεύσεων στην κεντρική δεξαμενή. (Είναι τα νερά που τρέχουν κάτω από την δεξαμενή).

2. Τροφοδότηση της ύδρευσης της περιοχής «Τριβολιάρης», όχι από την κεντρική δεξαμενή, αλλά από το σημείο που έπαιρνε πριν. (Με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων συνθηκών και κανόνων υγιεινής).

3. Έλεγχος όλων των συνδέσεων ύδρευσης και άμεση διακοπή όλων των παράνομων συνδέσεων (αν υπάρχουν), με προτεραιότητα την περιοχή του Άη-Γιάννη.

4. Μεταφορά όλων των υδρομέτρων εκτός ιδιοκτησιών και σφράγισή τους.

5. Τακτική σύγκριση της κατανάλωσης, ανά κλάδο τροφοδοσίας των περιοχών, με τις καταναλώσεις των υδρομέτρων και λήψη των απαιτούμενων μέτρων.

6. Κατάργηση του αγωγού διαμέτρου 11cm, από την πηγή της νερομάνας προς την κεντρική δεξαμενή. (Είναι ο αγωγός που τοποθέτησε τον Ιούλιο του 2019 η ΔΕΥΑΠ).

7. Άμεση επισκευή των τμημάτων που υπάρχει διαρροή νερού, στο αρδευτικό αυλάκι της «Ανάληψης». (Προσωρινά με τοποθέτηση κατάλληλων σωλήνων άρδευσης).

8. Τροφοδοσία της δεξαμενής ύδρευσης του Άη-Γιάννη από την πηγή της Νερομάνας, μόνο κατά την χρονική περίοδο που δεν λειτουργεί η άρδευση, προς αποφυγή των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργούνται συνεχώς από την υπεράντληση της γεώτρησης (μειωμένη ή μηδενική απόδοση), αλλά και επαναφορά της στάθμης του νερού στο φυσιολογικό επίπεδο ηρεμίας.

9. Άμεση έναρξη, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, της διαδικασίας, κατασκευής σύγχρονων δεξαμενών ύδρευσης, ανάλογων με τις σημερινές ανάγκες όλων των περιοχών του χωριού.

10. Έναρξη της διαδικασίας επισκευής όλων των αρδευτικών αυλακιών.

Κώστας Μιχαήλ Μπουρδούλης

• Το πώς δημιουργήθηκαν και το πώς επιδεινώθηκαν τα προβλήματα της ύδρευσης και της άρδευσης την τελευταία 5ετία είναι γνωστό, η ανάλυσή τους όμως, παρά το ότι είναι απαραίτητη, θεωρώ ότι δεν συμβάλει, αυτή τη στιγμή, στην προσπάθεια επίλυσής τους.

(Για επικοινωνία: Τηλέφωνο: 6977343736, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον δρόμο προς τη φυλακή έδειξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 48χρονο που καταδικάστηκε τελεσίδικα επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά και εξύβρισε μία νεαρή γυναίκα, μέ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διερεύνηση αδικημάτων όπως αυτό της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως από τα αστυνομικά όργανα, ζητούν οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search