ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποκλιμάκωση μόνο εάν πίπτει λόγος

Οι Ελληνες είμαστε φιλειρηνικός λαός. Κυρίαρχο μείγμα της εξωτερικής μας πολιτική αποτελούσε πάντα ο διάλογος, ο σεβασμός και η εγκράτεια. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές πολλοί αποδέκτες το εκλάμβαναν ως αδυναμία και ενδοτικότητα. Τώρα όμως έχει συμβεί κάτι αδιανόητο. Οι γείτονες με ένα παράνομο μνημόνιο (δεν έχει εγκριθεί από τη Βουλή της Λιβύης), που μόνο ένας ιδιαίτερα ευφάνταστος αναλυτής θα μπορούσε να διανοηθεί σύνδεση Τουρκίας και Λιβύης σε ευθεία γραμμή, βιώνουν εαυτό ως νεότευκτοι επιβήτορες της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα με σταθερά βήματα αποκατέστησε την τάξη των πραγμάτων με αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας. Οι γείτονες μας παρά ταύτα αντί να αναδιπλωθούν, μας εγκαλούν ως ταραχοποιούς της περιοχής. Βγάζουν το ερευνητικό σκάφος με στρατιωτική συνοδεία και ποντίζουν καλώδια στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, απειλώντας για γεώτρηση σε 2ο χρόνο.

Λοιπόν τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Το διαρκές γκριζάρισμα με ένα αναθεωρημένο «No ships, no troops, no flags» θα αποτελέσει βαρίδι στις επόμενες γενιές. Σθεναρή προσπάθεια αποκλιμάκωσης με τη διπλωματική οδό, αλλά στην περίπτωση που δεν πίπτει λόγος δυστυχώς, θα είμαστε όλοι εκεί!

• Ο Παναγιώτης Πλώτας είναι γενικός οικογενειακός γιατρός, δρ Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μικρές αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας. Η μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ηρα Κουρή αναλαμβάνει σύμβουλος του δημάρχου για θέματα πολιτισμού κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτ. Ελλάδα. Συνολικά έγιναν επτά συλλήψεις και σχηματίστηκαν δεκατρείς νέες δικογραφίες γιαενδοοικογεν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στον αέρα παραμένει ακόμη το μείζον ζήτημα για την Πάτρα, αυτό της έλευσης του νέου σύγχρονου σιδηρόδρομου στην Αχαική πρωτεύουσα με σημείο τριβής με την κυβέρνηση αυτό της υπογειο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 22 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλάζει ο τόπος διεξαγωγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτ. Ελλάδα. Συνολικά έγιναν επτά συλλήψεις και σχηματίστηκαν δεκατρείς νέες δικογραφίες γιαενδοοικογενειακή βία στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 22 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών , που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα σε ενημερωτική ιστοσελίδα της Πάτρας, που έκανε λόγο για καταγγελίες σχετικά με την ποιότητα του νερού στην περιοχή της Οβρυάς με αναφορά ότι αυτό είχε «χρώμα καφέ», από
Image
Image

Search