ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αύγουστε καλέ μου μήνα (του κορονοϊού)

Αύγουστος, ο αυτοκράτωρ του καλοκαιριού. Κυριαρχεί πάνω στους άλλους μήνες και στους ανθρώπους, που τον βλέπουν επιβλητικό, με το «στέμμα» του θέρους στο κεφάλι του.

Φέτος όμως όλοι κοιτούν το…ξίφος του! Εχει κάτι παράξενα δοντάκια στην κόψη του, με…κεφαλάκια του κορονοϊού μοιάζουν, κι όλοι (;) σπεύδουν…τρομαγμένοι, να φορέσουν τις μάσκες των λοιμωξιολόγων!

Αντί κύματος θαλάσσης… ήρθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας ή τουλάχιστον αχνοφαίνεται σαν την μπλε γραμμή που σχηματίζει ο μαΐστρος όταν ξεκινήσει από την Ρούμελη για να ξεσπάσει στις ακτές της Αχαΐας. Και όχι μόνο.

Ο πιο πολύς κόσμος κάνει κανονικά τις προγραμματισμένες διακοπές του αλλά όσο τα μέτρα σκληραίνουν όλο και λιγότεροι, αποφασίζουν να πάνε διακοπές, όπως έκαναν πολλοί, μετά τις 20 Αυγούστου που …φτηναίνουν τα καταλύματα. Πού να πάνε; Στην Πάρο, χωρίς μπαρ; Να βγουν στις 8 για ποτό, όταν πριν τέτοια ώρα …ξάπλωναν μετά το ντους του μπάνιου στην θάλασσα, για να βγουν στις 11, στις 12-12.30 οι πιο νέοι; Διακοπές είναι αυτές για τους Ελληνες;

Γι' αυτό, τούτο τον …τον Δεκαπενταύγουστο αυξήθηκαν οι «σορτσάκηδες» στις πόλεις, οι… αντιαισθητικές βερμούδες κάτω από τα γόνατα, με τις φαρδιές τσέπες κατάφορτες και κάτι κακόγουστες σαγιονάρες. Τουλάχιστον αυξήθηκαν και τα «καυτά» σορτς των γυναικών Αλλά, τέλος πάντων, άλλο το γυναικείο κορμί με πιο …ελαφρά ρούχα, τουλάχιστον σ' αυτό ο Αύγουστος είναι πάντα ακαταμάχητος.

Φέτος όμως τον πολιόρκησαν τα… στρατεύματα του αόρατου εχθρού, κι αυτός και οι δυστυχείς υπήκοοί του κλείσθηκαν στα τείχη του φόβου με όπλο την «μάσκα». Ανθρωποι που άλλοτε έβλεπες το ξένοιαστο χαμόγελο τους, κυκλοφορούν με καλυμμένο το στόμα, σκυθρωποί, με το βλέμμα όχι ανέμελο. Και μερικοί και με τα μάτια σχεδόν… καλυμμένα! Κάποιοι περπατούν κρυφοκοιτάζοντας δίπλα τους τον άλλο, μασκοφόροι έτοιμοι προς… μάχη. Αλλά με ποιον;

Κι αν τύχει αυτός ο άλλος και δεν φoράει μάσκα, η ανησυχία μεγαλώνει, πάει η ανεμελιά του Αυγούστου.

Φέτος, το «Αύγουστε καλέ μου μήνα…» πήγε… περίπατο! Στα «λιμάνια» του κορονοϊού…

Ο Γιάννης Ν. Μεντζελόπουλος είναι δικηγόρος.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από 6 έως και 10% ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας», γνωστοποιώντας ότι το αρνί και κατσίκι θα αγ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο παραπέμπονται να δικαστούν σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου, οι 25 αντιεξουσιαστές που το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πατρών, για διατά . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών της Πάτρας, θα βρεθούν τμηματικά, από το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι την Τετάρτη, οι συλληφθέντες για την σοκαριστική υπόθεση διακίνησης ναρκωτικώ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:07 στον θαλάσσιο χώρο του Ηρακλείου Κρήτης.   Σύμφωνα με το Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα θα μοιράσει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων, που δεν κόβουν τα χόρτα από τις ιδιοκτησίες τους, ο Δήμος Πατρέων, καθώς ο κίνδυνος φωτιάς ειναι αυξημένος και ο φόβος επέκτασεις πυρκαγιών εντός κατοι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε 24ωρη απεργία από τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου έως τις 05:00 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ σε όλα τα ΜΜΕ.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ένας πολιτικός με πολύχρονη δράση, αποτελεσματικότητα και ουσιαστική προσφορά από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε αναλαμβάνει Πρόεδρος της Επ
Image
Image

Search