ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μ. Μπαλαούρας: «Μέσα από τη μάσκα έχουν φωνή»

 

  «Τίς ἡμέρες ἐκεῖνες ἔκαναν σύναξη μυστική τά παιδιά καί λάβανε τήν ἀπόφαση, ἐπειδή τά κακά μαντάτα πλήθαιναν στήν πρωτεύουσα, νά βγοῦν ἔξω σέ δρόμους καί σέ πλατεῖες»*

  Σε περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη την χώρα οι καταλήψεις. Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κρήτη, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία Μαγνησία, Καβάλα, Ηλεία, Μεσσηνία και άλλες περιοχές της χώρας. 

  Την περασμένη Πέμπτη μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (και την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη)  διεκδικώντας ασφάλεια, υγιεινή και κάλυψη των σοβαρών ελλείψεων (όπως θέρμανση) στα σχολεία όλης της χώρας, δηλαδή: «Τάξεις των 15 μαθητών, προσλήψεις διδακτικού προσωπικού και εργαζόμενων καθαριότητας και την Τράπεζα Θεμάτων» είναι μερικά από τα κεντρικά αιτήματα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.. 

«Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία»

   Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, καθώς: «Μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή», «Ούτε σε κλουβιά ούτε σε αυλές, χρήματα για αίθουσες ζητούν οι μαθητές»!!

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν μεταξύ άλλων φορέων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ), η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Στο πλευρό των μαθητών οι γονείς: «Τα αιτήματα των μαθητών είναι αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και παραμένουν ακόμα άλυτα. Ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας», αναφέρει η ΑΣΓΜΕ.

Το τι άκουσαν (κυρίως) οι μαθητές δε λέγεται: Ότι είναι εναντίον της μάσκας, ότι θέλουν να κάνουν κοπάνα, είναι καλοπερασάκηδες. Ο Μπογδάνος χαρακτηρίζει τους καταληψίες μαθητές ως πιθήκους και "φίδια στον κόρφο των σχολείων". Μαζί και τα άλλα καλόπαιδα, όπως  Πορτοσάλτε, Διαμαντοπούλου κτλ.  Και η απάντηση εκπροσώπου του Συντονιστικού Μαθητών τους αποστόμωσε: “Αν κάποιος μας υποκινεί είναι η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης”!!!

«Οἱ νέοι πού τούς έλεγαν ἀλῆτες»**  

  Η κυβέρνηση (Πέτσας) κάλεσε τους μαθητές να τερματίσουν καταλήψεις και κινητοποιήσεις, θέτοντας τους ζήτημα «νομιμότητας». Και αμέσως μετά, κινήθηκαν τα φίλια της Μέσα Ενημέρωσης λοιδορώντας και διαβάλλοντας τους μαθητές για να προκαλέσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Να αναλάβουν, δηλαδή οι «φιλήσυχοι» πολίτες ή «συστημικοί» γονείς να καθαρίσουν…    

  Η κυβέρνηση για να επαναφέρει τη «νομιμότητα» προσπαθεί να συνδέσει τη νεολαία με ακραίους κύκλους, στοχοποιώντας την προκειμένου να ποινικοποιήσει τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια: 

  Εισαγγελικές παραγγελίες, αστυνομικές επεμβάσεις με ψυχολογική πίεση, απειλές, διασπορά ψεμάτων, εκφοβισμό, τρομοκρατία, προσαγωγές και συλλήψεις. {Βλέπε βίντεο από σχολείο της Καβάλας: https://www.youtube.com/watch?v=eFH9GA0M0TU&t=288s }.

Επιπλέον, η αστυνομία ζητά από διευθυντές σχολείων, οι οποίοι «δέχθηκαν όχληση από ένστολη υπηρεσία», ζητώντας στοιχεία μαθητών για τις καταλήψεις. 

Ασφαλίτικες τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές (μόνο υπογραφές από εκδορείς δε συγκέντρωσαν) φέρνουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, στις μαύρες εποχές, όπου έγιναν αγώνες για να ξεφύγουμε και να γίνουμε δημοκρατική χώρα. 

«Μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή»

 Ας αποσαφηνίσουμε τα συνθήματα των μαθητών, όπως το παραπάνω: 

Δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για διεξαγωγή τεστ covid στους καθηγητές και μαθητές. Ακόμα και τραγελαφικά γεγονότα σημειώθηκαν: Μονάδα του ΕΟΔΥ, μετά από κρούσμα, πήρε δείγματα από εκπαιδευτικούς του Πύργου για εξέταση, ξεχάστηκαν όμως στο ψυγείο και ουδέποτε απεστάλησαν (!!). 

Στοιβάζονται 25 μαθητές ανά τάξη και όχι 15αρια τμήματα, επιτρέποντας την ύπαρξη ακόμη και 27 μαθητών. 

Ενώ πέρσι ήταν 42.000 αναπληρωτές καθηγητές, η κυβέρνηση διόρισε μόνο 21.000, δηλαδή τους μισούς.

Άραγε ποιος γονέας, δάσκαλος και πολίτης δε θα στεκόταν δίπλα στους νέους μας;

**Οδυσσέας Ελύτης: ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search