ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψηφιακοί νομάδες: Η νέα πηγή τουριστικών εσόδων για τις Τοπικές Κοινωνίες

Άρθρο του Δημήτρη Καφαντάρη

Οι «Ψηφιακοί νομάδες», οι Digital nomads, όπως έχει επικρατήσει ο όρος, ζουν μια ζωή όπως την ονειρεύονται. Ταξιδεύουν σε χώρες που τους αρέσουν και παράλληλα εργάζονται.

Είναι μια νέα κατηγορία εργαζομένων, που όμως δεν τους αρέσει να εργάζονται «εγκλωβισμένοι» στα κλασσικά γραφεία, μέσα σε τέσσερις τοίχους.

Σήμερα, στην τρίτη δεκαετία της νέας χιλιετίας, οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων.

Η παγκοσμιοποίηση κατάργησε τα σύνορα, ο πλανήτης έγινε ένα μικρό χωριό και οι κάτοικοι όλων των χωρών επικοινωνούν περισσότερο μέσω την σύγχρονων τεχνολογιών, e-mail, skype αλλά και μέσα από τις γνωστές υπερτοπικές κοινότητες facebook, twitter, Instagram και άλλες.

Φυσικά, απαραίτητη με προϋπόθεση, μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και οι λεγόμενοι «πολίτες του κόσμου» επιλέγουν τον χώρο από τον οποίο θα κάνουν την τηλεργασία τους, τα διαδικτυακά meetings τους, χωρίς τις άσκοπες καθημερινές μετακινήσεις και το χάσιμο του χρόνου.

Για χώρες όπως και η Ελλάδα, πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες για κάθε είδους διακοπές, είναι και οι «Ψηφιακοί νομάδες», και είναι μια πραγματική ευκαιρία να ενισχύσει το τουριστικό της ρεύμα σε περιόδους ύφεσης των τουριστικών εσόδων, λόγω της πανδημίας.

Η χώρα μας, προσφέρει το πιο καλό κλίμα και αξίζει αναμφίβολα να ζει κανείς και να εργάζεται εδώ, αμειβόμενος για την εργασία του από τη χώρα στην οποία προσφέρει την εργασία.

Σε μια κοσμοπολίτικη ελληνική πόλη, σε υπέροχη παραλία με θέα το απέραντο γαλάζιο,μαζί με ένα πλούσιο πρωινό και ένα laptop στο πλάι, ένας «Ψηφιακός νομάς» εργάζεται όπως κι όταν ήταν στα γραφεία της επιχείρησης της χώρας του απολαμβάνοντας ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα για τους Δήμους, που ο τουρισμός είναι βασική πηγή εσόδων, είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον νέο αυτόν τρόπο εναλλακτικού τουρισμού. Μια νέα μόδα τουρισμού με εργασία, που ήρθε για να μείνει.

Οι Δήμοι σε συνεργασία με τις επαγγελματικές ομάδες του τόπου, Επιμελητήρια , Ξενοδοχεία, Εστίαση, θα πρέπει να οργανώσουν ειδικές προωθητικές επικοινωνιακές ενέργειες, σε χώρες του εξωτερικού, προσκαλώντας «Ψηφιακούς νομάδες» στον Δήμο τους, προσφέροντας παράλληλα ειδικές παροχές.

Η εργασία εξ αποστάσεως, είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη, απόρροια των νέων τεχνολογιών, αλλά και των αναγκών της εποχής και των επιχειρήσεων, φυσικά με πολλές αντικειμενικές δυσκολίες αλλά και πολλά πλεονεκτήματα για τις τοπικές κοινωνίες.

Το άλμα των Δήμων στην αγορά των "ψηφιακών νομάδων" είναι μια καινοτόμα εξεύρεση νέας πηγής εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες , από την τουριστική αγορά.

Προσωπικά, ως Γ.Γ. της Κ.Ε.Δ.Ε. θα ενημερώσω το Δ.Σ. για τα οφέλη της νέας αυτής κατηγορίας των ψηφιακών νομάδων,

με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των μελών, Δήμων της Κ.Ε.Δ.Ε. ,από ειδικούς του χώρου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search