ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα «μεγαλώνει»!

Η χώρα μας για πρώτη φορά επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους και των Ιονίων Νήσων ως και το Ακρωτήριο Ταίναρο στην Πελοπόννησο με το ιστορικής σημασίας σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή τις ημέρες αυτές. Ηδη από το 1995 υπήρχε σχετικός νόμος, ο οποίος προέβλεπε ότι η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνει σε οποιονδήποτε χρόνο το εύρος της χωρικής θάλασσας μέχρι αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και στην κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα η χώρα να περιορίζει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια.

Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε από την αδράνεια στη δράση! Γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα πως έχει στρατηγική και εθνικό σχεδιασμό. Και αυτό γιατί η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο λαμβάνει χώρα σε μια ιδανική χρονική συγκυρία αφού ήδη έχουν προηγηθεί η υπογραφή της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Ιταλία αλλά και η (τμηματική) συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο.Με άλλα λόγια έχοντας ήδη προηγουμένως εδραιώσει τις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη, οριοθετώντας τις θαλάσσιες ζώνες σε Ιταλία και Αίγυπτο, προχωράμε σε επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο. Πρώτα λοιπόν θέτουμε γερά θεμέλια και στέρεες βάσεις και ύστερα νομοθετούμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχοντας πάντα πλάνο και συντονισμένο σχεδιασμό. Οι αποσπασματικές, ακαθόριστες, βεβιασμένες κινήσεις συνιστούν αποκλειστικό προνόμιο άλλων κυβερνήσεων.

Η κυβέρνησή μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πως αυτή η χώρα δεν ετεροπροσδιορίζεται, αλλά αυτοπροσδιορίζεται με βάση το δίκαιο της θάλασσας, θωρακίζοντας συγχρόνως τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα. Με τόλμη και αποφασιστικότητα περιχαρακώνουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, αξιοποιώντας μετά από 25 ολόκληρα χρόνια τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων. Και τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι η Ελλάδα αυξάνει τις δυνατότητές της στους τομείς της αλιείας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την πιο κατάλληλη χρονικά στιγμή δυναμώνει τη χώρα μας, «μεγαλώνει» επιτέλους την Ελλάδα μας!

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search