ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναγκαία η διδασκαλία της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα Ελληνικά σχολεία

Tου Βασίλη Μπεκίρη *

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από το προσεχές σχολικό έτος θα διδάσκεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα Ελληνικά σχολεία ικανοποίησε ιδιαίτερα τον τ. Υπουργό Βασίλη Μπεκίρη διότι απο την εποχή που ήταν στο Υπουργείο Παιδείας (1990-1993) είχε προτείνει ι και είχεαγωνιστεί  να διδάσκεται από τότε το μάθημα αυτό στα Ελληνικά σχολεία. 

Δυστυχώς όμως πολλοί παράγοντες είχαν αντιδράσει και έτσι απερρίφθη η πρόταση του Βασίλη Μπεκίρη. Παρά ταύτα ο Βασίλης Μπεκίρης δεν απογοητεύτηκε από καιρόν  εις καιρόν  έφερνε στην επικαιρότητα το θέμα αυτό. Μάλιστα στο βιβλίο του «Οι αγώνες μου για μία καλύτερη Παιδεία» έχει γράψει τα εξής : 

«Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων ήταν μια προσπάθεια σημαντική, η οποία προσέκρουσε σε μια συντηρητική αντίληψη που επικρατούσε  την περίοδοι εκείνη στην νοοτροπία πολλών εκπαιδευτικών. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η σεξουαλική αγωγή εκείνη την περίοδο εδιδάσκετο σε πολλά σχολεία της Ευρωπαικής Κοινότητας. Κάτι ανάλογο σε ήπια μορφή θελήσαμε να εφορμόσουμε και στην χώρα μας. Αρχικώς είχαμε προτείνει ότι οι νλεοι έπρεπε να διδαχθούν από έμπειρους δασκάλους ορισμένα αναγκαία επιστημονικά γεγονότα τα οποία αγνοούσαν και δεν ήξεραν ποιους να συμβουλευτούν. Και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, ενώ ήταν αναγκαίο οι νέοι να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα τα οποία αγνοούσαν και τα οποία ενδεχομένως να τους εστοίχαιζαν πολύ στην ζωή τους». 

* Τέως Υφυπουργός Παιδείας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search