ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπορούν, αλλά μάλλον δεν τους ενδιαφέρει...

Είναι πρωτάκουστο: Επί μία επταετία η δημοτική αρχή του ΚΚΕ στην πόλη μας,  την Πάτρα, αγωνίζεται θεωρητικά βέβαια (αφού δεν πραγματοποίησε ούτε μία πορεία) για να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ουσιαστικά δεν την ενδιαφέρει το ζήτημα ή το θεωρεί δευτερεύον, αφού δεν έχει ιδιαίτερη πολιτική χροιά, δηλαδή δεν έχει να κάνει με τους εργάτες και το κεφάλαιο, με τον καπιταλισμό και το ΝΑΤΟ και με όλες αυτές τις ιδεοληψίες του 19ου αιώνα .

Επί δημαρχίας Ανδρέα Φούρα, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, το 2009 υπογράψαμε μια σύμβαση με το διοικητικό συμβούλιο του φορέα του Πανεπιστημίου Πατρών που διαχειριζόταν τα αδέσποτα και έτσι υπήρξε μια άριστη διαχείριση του όλου ζητήματος. Με την κίνησή μας αυτή έγινε η συλλογή και των αδεσπότων που διαχειριζόταν φιλοζωικός σύλλογος σε κατασκευή που είχε  δημιουργήσει στην παραλία, στον χώρο περίπου  που βρίσκεται το περίφημο νότιο πάρκο. Επίσης υπήρχε τηλέφωνο επικοινωνίας των πολιτών για την περισυλλογή, στείρωση καθώς και δυνατότητα παράδοσης  κάποιου σκύλου που δεν επιθυμούσε να τον κρατήσει ο ιδιοκτήτης του.

Η σύμβαση προέβλεπε την εργασία την οποία αναλάμβανε το Πανεπιστήμιο και την καταβολή από τον Δήμο ενός αντίστοιχου χρηματικού ποσού. Την διετία 2009-10 στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης η ενίσχυση του δήμου για τα αδέσποτα ήταν μηδενική. Παρ' όλες αυτές τις δυσκολίες με τα πενιχρά έσοδα του δήμου, με ευαισθησία απέναντι στα ζώα αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών λύσαμε το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τότε.

Σήμερα το κράτος χρηματοδοτεί τον δήμο για να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Η παράταξη του ΚΚΕ στον δήμο Πατρέων τι κάνει;

Και τα χρήματα εισπράττει και το πρόβλημα δεν λύνει.

Μου κάνει εντύπωση. Δεν έχουν την ικανότητα να προκηρύξουν ένα διαγωνισμό και να αναθέσουν σε ιδιώτη την όλη εργασία;

Υπάρχουν στην πόλη μας ιδιωτικές οργανωμένες εγκαταστάσεις  φιλοξενίας και φύλαξης σκύλων που ίσως να είναι σε θέση να αναλάβουν το έργο.

Το κομματικό όμως και ιδεολογικό υπόβαθρο το επιτρέπει;

Μέχρι σήμερα όχι.

Η απάντηση στο πρόβλημα είναι η εκκωφαντική σιωπή της δημοτικής αρχής.

Εδώ πάει η παροιμία: Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε.

Καληνύχτα σας συμπολίτες μου.

*Ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος είναι πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search