ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντωνακόπουλος “Το Νοσοκομείο Πύργου δεν πρέπει να κλείσει ούτε μία ημέρα!»

Για άλλη μια φορά, και μετά τις τρέχουσες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Πύργου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπερθεματίζει στην τοποθέτησή του να χαρακτηριστεί αυτό ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α ώστε να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς. Επιπλέον με δηλώσεις του, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της πολιτικής μηχανής να πράξει ότι είναι απαραίτητο ώστε να ενισχυθεί το Νοσοκομείο και να σταματήσουν πλέον οι διαγωνισμοί να καταλήγουν άγονοι. 

Συγκεκριμένα  ο κ. Αντωνακόπουλος δηλώνει: «Οι εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου δυστυχώς μας δικαιώνουν για άλλη μια φορά. Η μόνη λύση, την οποία υποστηρίζουμε εδώ και πολύ καιρό, είναι το Νοσοκομείο να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α. Τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί. 

Με την υφιστάμενη διοικητική κατάσταση – όχι μόνο της διοίκησης του προσωπικού αλλά και των χαρακτηριστικών που έχει η μονάδα του Πύργου - έχει αποδειχθεί ότι οι διαγωνισμοί είναι όλοι άγονοι. Δεν θα αλλάξει κάτι με έναν διαγωνισμό επιπλέον. Άρα το να επαναλαμβάνουμε μια αποτυχημένη διαδικασία δεν έχει νόημα! 

Το πολιτικό προσωπικό μπορεί να πάρει πρωτοβουλία νομοθετικής ρύθμισης και τακτοποίησης. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανακύκλωση του …τίποτα με κέντρο το …πουθενά! 

Εμείς ως Δήμος επανειλημμένα έχουμε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε εκδώσει ψηφίσματα, έχουμε κάνει συσκέψεις, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες πλήρους ανάδειξης του τεράστιου αυτού θέματος, ακόμα κι ως δήμαρχος έχω τοποθετηθεί δημόσια και συγκεκριμένα πολλές φορές, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου το έχει εισηγηθεί, οι γιατροί συμφωνούν όπως και συνδικαλιστικά όργανα της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας. Γιατί συνεχίζει να κωφεύει η πολιτεία; 

Αποδεικνύεται τελικά ότι είναι δυστυχώς πολιτική επιλογή να μην εξαντλήσουμε τις δυνατότητες βοήθειας και να υποκρινόμαστε ότι βοηθάμε εγκρίνοντας προσωπικό ενώ γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα έρθει!  Με φόντο  αυτό το  θέατρο του παραλόγου παίζονται τραγωδίες, πεθαίνει κόσμος! 

Όταν χαρακτηριστεί Άγονης Ζώνης Τύπου Α το Νοσοκομείο Πύργου, επιτρέπεται ο Δήμος να συνδράμει οικονομικά στο κόστος διαβίωσης των γιατρών με 300 ευρώ το μήνα, κάτι που όπως έχουμε δηλώσει είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε, ώστε να προκληθεί ενδιαφέρον από ιατρούς και επιστήμονες. Η πολιτεία δεν έχει κάνει όσα μπορεί για να μας βοηθήσει. Ας μην υποκρίνονται λοιπόν σε ανακοίνωση, εκ των προτέρων, άγονων διαγωνισμών. Είναι σα να μας ειρωνεύονται! Το Νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει ούτε μία ημέρα!». 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search