ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ» : "Επικοινωνιακή μασκαράτα" το Περιφερειακό Συνέδριο

«Ανεπιθύμητοι» χαρακτηρίζονται ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο που από σήμερα μέχρι και αύριο το βράδυ επισκέπτονται την Πάτρα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, για την Δημοτική Κίνηση «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ», η οποία μιλά για "επικοινωνιακή μασκαράτα".

«Εν τω μέσω της καρναβαλικής περιόδου, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την αιρετή Περιφέρεια, οργανώνουν την επικοινωνιακή μασκαράτα που ονομάστηκε Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δυτικής Ελλάδας. Εκείνοι που κύρια ευθύνονται για τη συνέχιση και την ένταση της μνημονιακής πολιτικής, εκείνοι που έχουν καθηλώσει έναν ολόκληρο λαό στην φτώχεια, την απελπισία και την έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής, όσοι δεν διστάζουν να εκτελούν εν ψυχρώ τις εντολές αφαίμαξης και ξεπουλήματος των Ευρωπαϊκών κέντρων ισχύος, οι ίδιοι που σκυμμένοι τρέχουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των υπερατλαντικών «προστατών» τους (βλέπε συμμαχία με Ισραήλ, επίσκεψη Ερντογάν, ονομασία ΠΓΔΜ), αίφνης μεταμφιέστηκαν σε οπαδούς της «ανάπτυξης» και της «παραγωγικής ανασυγκρότησης». Τα συνεχή μέτρα φοροληστείας, φτωχοποίησης και εξαέρωσης των εισοδημάτων της πλειοψηφίας των πολιτών, τα οποία έχουν ψηφίσει, οδηγούν σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση κεφαλαίου, η οποία, μαζί με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, θα βάλουν σύντομα τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και επιχειρηματικότητας. Παρ’ όλα αυτά, θυμήθηκαν την «ανάπτυξη» και μάλιστα σε μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες της Ελλάδας.

Γνωρίζουμε καλά πού οδήγησαν μέχρι σήμερα οι «αναπτυξιακές» πολιτικές τους:

Στην «ανάπτυξη» και γιγάντωση του παρασιτισμού, καθιστώντας τον τουρισμό και τις υπηρεσίες, τη μοναδική «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Στην «ανάπτυξη» δια του ξεπουλήματος στρατηγικών δημόσιων τομέων (νερό, ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, οδούς, σιδηρόδρομο, κλπ) και δια της αρπαγής από το ξένο κεφάλαιο όσων ελληνικών επιχειρήσεων έμειναν ζωντανές από τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την καταβαράθρωση της κατανάλωσης.

Στην «ανάπτυξη» της κακοπληρωμένης και επισφαλούς μερικής απασχόλησης των 250-400 ευρώ, καθιστώντας την πλέον ως κύρια μορφή απασχόλησης για τις νέες αλλά και παλαιές θέσεις εργασίας.

Στην «ανάπτυξη» μια νέας κλίκας ολιγαρχών, συνήθως απευθείας συνδεδεμένων με τις γεωπολιτικές επιδιώξεις ξένων πρεσβειών.

Στην «ανάπτυξη» μιας νέας γενιάς κρατικοδίαιτων παρασίτων (σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι, ΜΚΟ, ιδρύματα, οργανισμοί, γραμματείες, κλπ).

Στην «ανάπτυξη» του ρεύματος φυγής στο εξωτερικό (700.000 άνθρωποι μέχρι σήμερα, κυρίως νέοι).

Η κυβερνητική κουστωδία καταφθάνει για να τάξει λαγούς με πετραχήλια, εθισμένη στην κοροϊδία και την υπεκφυγή. Όμως, το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης παραμένει ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας (μαζί με αυτό της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημογραφικής παρακμής). Η μορφή την οποία πρόκειται να πάρει το μοντέλο της παραγωγής που σχεδιάζεται, θα καθορίσει το μέλλον του τόπου και την τύχη του λαού μας για δεκαετίες. Αν η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, ο παρασιτισμός, αλλά και η παραίτηση των ανθρώπων συνεχιστούν, τότε το μέλλον διαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνο.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή, η οποία φαίνεται να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της αντίδρασης στην έφοδο του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη μας, ακολουθεί μια λανθασμένη στρατηγική. Υποτιμά και ειρωνεύεται το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ταυτίζοντάς το τεχνηέντως, με το ζήτημα της ανάπτυξης των αριθμών και των δεικτών (οι οποίοι, αλήθεια, συχνά κρύβουν την δυστυχία των ανθρώπων). Δεν έχει καμία θέση για το επιθυμητό μοντέλο της παραγωγής στην περιοχή μας. Κανένα παραγωγικό σχέδιο ή έστω όραμα ανταγωνιστικό στο κυρίαρχο του παρασιτισμού. Οχυρωμένη σε παρωχημένες αναλύσεις περασμένων δεκαετιών (ανάπτυξη με …διορισμούς στο δημόσιο και δημόσια έργα για «να δουλέψει ο κόσμος»), αρνείται ιδεοληπτικά να αντιληφθεί την καταστροφή που συντελέστηκε στον τόπο μας τα τελευταία 7 χρόνια. Αρκεί η «οργάνωση» και ο «αγώνας», γενικά και αόριστα, και το πρόβλημα της ανασυγκρότησης του τόπου θα επιλυθεί κάποτε, στο απώτερο μέλλον βέβαια. Γνωρίζει καλά η Δημοτική Αρχή ότι καμία αλλαγή προς το καλύτερο δεν μπορεί να γίνει σε ένα τοπίο παραγωγικής ερήμωσης και με ανθρώπους παραιτημένους από την παραγωγική προσπάθεια, από ανθρώπους που ζουν με επιδόματα ανέχειας και μερικά μεροκάματα εδώ κι εκεί. Επιμένει, παρ’ όλα αυτά, στη στείρα καταγγελιολαγνεία, ώστε να καλύπτει τη δική της αδυναμία συγκρότησης ενός ουσιαστικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης στηριζόμενο στις τοπικές δυνάμεις. Βολεύεται στο επίσημο πολιτικό παιχνίδι από τη θέση της «κοινωνικής αντιπολίτευσης», εκμεταλλευόμενη παράλληλα τα (μικρο)πολιτικά και οργανωτικά οφέλη αυτής της στάσης για τον κομματικό μηχανισμό που τη στηρίζει, αφήνοντας στην κυβέρνηση το ρόλο του υπερασπιστή, τάχα, της ανάπτυξης.

Ενδεικτική του χώρου που αφήνεται ελεύθερος στην κυβερνητική κοροϊδία, είναι η πλήρης δορυφοροποίηση, γύρω από την κυβερνητική «αναπτυξιακή» έφοδο, των βασικών δυνάμεων της δημοτικής αντιπολίτευσης («πρωτοβουλία των πέντε παρατάξεων» και αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό). Οι παρατάξεις αυτές της δημοτικής αντιπολίτευσης (όσες τουλάχιστον δεν συμπολιτεύονται ανοιχτά την κυβέρνηση) δείχνουν να αγνοούν, ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι υφυπουργός, ούτε υπηρεσιακός παράγοντας υπουργείου, ούτε τοπικός κομματάρχης για να προωθήσει τα «αιτήματα της περιοχής». Είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη συνολική διακυβέρνηση του τόπου και τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της διακυβέρνησης. Οι κοινές πρωτοβουλίες των τοπικών δημοτικών δυνάμεων για σημαντικά ζητήματα και επιθυμητές είναι και απαραίτητες. Αρκεί να μην μετατρέπονται σε νεροκουβαλητές της εκάστοτε κυβερνητικής φιέστας και σε παράγοντες αθώωσης των πολιτικών υπεύθυνων της μιζέριας του τόπου μας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας και 18 υπουργοί, καταφθάνουν στην πόλη της φτώχειας, της αναδουλειάς, της μιζέριας και της φυγής στο εξωτερικό, για να πουλήσουν τα επικοινωνιακά τους φούμαρα και να κρύψουν πίσω από αναπτυξιακές σαπουνόφουσκες τις ευθύνες τους για την κατάντια του τόπου μας. Το «Κοινοτικόν» καλεί τις Πατρινές και τους Πατρινούς να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες οργανώνονται την ερχόμενη Τρίτη (6/2) το απόγευμα εναντίον της έλευσης της κυβερνητικής ελίτ. Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι η πόλη μας, κάθε τέτοια εποχή, καλωσορίζει όλους τους μεταμφιεσμένους. Όμως, αυτό το «αναπτυξιακό» μασκάρεμα των καταστροφικών πολιτικών του πρωθυπουργού και των 18 υπουργών του δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Είναι πραγματικά ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search