ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Άγγελος Τσιγκρής: «Άμεση απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου της “Αμιαντίτ”…»

Με αφορμή το διαχρονικό πρόβλημα της επικίνδυνης ρύπανσης που προκαλεί το εγκατελειμμένο εργοστάσιο της “Αμιαντίτ” στο Δρέπανο, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, όπως αυτό του εργοστασίου της Αμιαντίτ στο Δρέπανο, πρέπει να αντιμετωπίζεται στη ρίζα του, χωρίς καθυστερήσεις, δίχως αποποίηση ευθυνών, χωρίς επίκληση αναρμοδιότητας και διαρκείς παραπομπές του στο μέλλον.

Έπειτα από δύο χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης, τα επικίνδυνα υλικά που έχουν δεσμευτεί στο σημείο, όπως ο αμίαντος, πρέπει να απομακρυνθούν με ασφαλή τρόπο, από ειδικά συνεργεία και σε σύντομο χρόνο.

Οι αναβολές είναι μη αποδεκτές, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ένα ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν τα πιο άμεσα αντανακλαστικά όλων των συναρμόδιων φορέων, για να κλείσει επιτέλους αυτή η ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή για την Πάτρα και την Αχαΐα ολόκληρη.

Λέμε όχι στις πρόχειρες λύσεις, στο βαθμό που αυτές δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και δεν λύνουν το πρόβλημα οριστικά.

Πρέπει να ακουστεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική ισορροπία, η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων...»._

   

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search