ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κατσανιώτης: Γιατί θεωρώ καλύτερο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Α. Σαμαρά

Για μένα ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς…». Τον πρώην πρωθυπουργό πρότεινε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης σε τηλεοπτικές συζητήσεις, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Η «Π» επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να αιτιολογήσει για ποιους λόγους πιστεύει ότι ο Α. Σαμαράς είναι ιδανικός για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Α. Κατσανιώτης μάς απάντησε ότι ο Α. Σαμαράς συγκεντρώνει, κατά την εκτίμησή του, όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου. «Είναι ένας πολιτικός που αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και τη διάκριση των εξουσιών. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία» μας είπε και πρόσθεσε ότι την πολιτική διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού διακρίνει ένα εθνικό πρόσημο.

Πώς εννοεί το «εθνικό πρόσημο»; Μας απάντησε λέγοντας ότι ο Α. Σαμαράς έχει συνδέσει την πορεία του στα πολιτικά πράγματα με τα εθνικά θέματα, τα οποία και συνέδεσε ο Α. Κατσανιώτης με την γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, ο Α. Κατσανιώτης έκανε ένα επιπλέον βήμα, λέγοντας ότι χρειάζεται να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο ένας πολιτικός που να μπορεί να εκφωνήσει ξανά τον ιστορικό λόγο που εκφώνησε ο Κωστής Στεφανόπουλος στις 19 Νοεμβρίου 1999 προς τον Μπιλ Κλίντον με την απαραίτητη επικαιροποίηση. Επεσήμανε, δε, ότι ο Α. Σαμαράς έκανε πράξη την πολιτική συναίνεση την περίοδο της συγκυβέρνησης.

«Μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα» πρόσθεσε ο βουλευτής, τα οποία όμως δεν έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο. Ο Α. Κατσανιώτης λέει ότι, σήμερα, υπάρχει η πρόταση για τον Προκόπη Παυλόπουλο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και η δική του.

Επισημαίνει ότι και τα δύο πρόσωπα προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, «εφόσον υιοθετούμε πολιτικούς όρους». Ο αχαιός πολιτικός εκτιμά ότι δεν είναι τυχαίο, καθώς σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) επικράτησε η ΝΔ και οι ιδέες της. Συνεπώς, πιστεύει ότι και ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από τον ίδιο χώρο. «Δεν πρόκειται για ένα καπρίτσιο της κεντροδεξιάς…» σχολίασε.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search