ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας στους 100.000 διακινητές ανθρώπων, τελικά καταδικάζεται!

 Παρέμβαση στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Βουλής έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, για τις διαστάσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανθρώπων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.  Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία αποτυπώνουν ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Αναφέρω μερικά στοιχεία από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών: 20.900.000 θύματα καταναγκαστικής εργασίας στον πλανήτη, 14.200.000 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, 4.500.000 σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 5.500.000 παιδιά θύματα εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή μαύρης εργασίας, 127 χώρες προέλευσης θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και 137 χώρες προορισμού, περισσότεροι από 30.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη μόνο τα έτη 2014-2017.

Είναι σοκαριστικά τα στοιχεία αναφορικά και με τη δίωξη του φαινομένου. Μόνο το ένα με δύο τοις εκατό των θυμάτων καταφέρνουν τελικά να αποδράσουν από τα δουλεμπορικά κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Μόνο ένας στους εκατό χιλιάδες καταδικάζονται από τις εθνικές δικαστικές αρχές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, την περίοδο 2014-2018, εντοπίστηκαν 142 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων με αντίστοιχο αριθμό αναγνωρισμένων θυμάτων 229 άτομα. Το τεράστιο πρόβλημα και οι μικροί αριθμοί του τελικού «προϊόντος» της Ποινικής Διαδικασίας. 

Τελικά, τα κράτη Δικαίου, η Διεθνής Κοινότητα και τα Διεθνή Δικαστήρια μπορούν να αποτελέσουν οχυρό ή είμαστε ανοχύρωτοι μπροστά σε αυτή την τεράστια απειλή του οργανωμένου διεθνικού εγκλήματος;»._

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search