ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τ. Γεωργακόπουλος: Οι «Αρμοί Εξουσίας» και η αντίδραση προς τον Τσίπρα

Μία φράση του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για ''κυβερνητική ευθύνη και έλεγχο…και κρίσιμων αρμών εξουσίας'', ήταν αρκετή για να ανάψει φωτιές στην γαλαζο-πράσινη συμμαχία…

Για ''αντιδημοκρατική νοοτροπία'' μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας και για ''αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές'' μίλησε το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ…

Κατά την γνώμη μου και τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Μια αναδρομική ματιά στον βίο και πολιτεία της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, θα μας θυμίσει τις απείρου πολιτικού κάλλους, ενέργειες τους, σχετικά με τους αρμούς εξουσίας που όχι μόνο έλεγξαν αλλά και άφησαν παρακαταθήκη ως θύλακες εξουσίας στη δημόσια διοίκηση, σε όλα τα επίπεδα.

Είναι γεγονός πως, όταν κυβερνάς, οφείλεις με την δύναμη και υπευθυνότητα που σου δίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, να διαμορφώνεις θεσμούς που διευκολύνουν την άσκηση πολιτικής υπέρ του λαού και των αναγκών του.

Διαφορετικά, αν δεν το κάνεις, τότε δεν κυβερνάς αλλά διαχειρίζεσαι απλά, την κυβερνητική εξουσία που σου δίνεται με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό συνέβη και στην περίοδο 2015-2019, όπου η χώρα μας ήταν δέσμια προγενέστερων συνεννοήσεων και αποδοχής νομοθετημάτων, καθ' υπαγόρευση της ΤΡΟΪΚΑ.

Η διαφορά κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πώς γινόταν διαπραγμάτευση πριν από την θεσμοθέτηση κάποιου μέτρου, έστω κι αν αυτό ήταν απόρροια προγενέστερων δεσμεύσεων κατά την διακυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ…

Μήπως δεν ήταν έτσι;

Να θυμίσω από τον χώρο μου, της υγείας, τον νόμο 4368/2016 που δίνει την δυνατότητα περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία όλων των ανασφάλιστων. Οι ''Θεσμοί'' των δανειστών, δεν εμπόδισαν την Κυβέρνηση να φέρει το νόμο στην Βουλή, να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί, γιατί πείστηκαν για το δίκαιο της θεσμοθέτησης.

Αντίθετα, θάλεγα πως ''θύλακες εξουσίας'' ακόμη και μέσα στον ΕΟΠΥΥ, επιχείρησαν με διοικητικά τερτίπια, να ακυρώσουν ή να επιβραδύνουν την εφαρμογή του.

Όπως, οι ίδιοι ''θύλακες εξουσίας'' επενδυμένοι τον μανδύα της ''διοικητικής άποψης'', επιχείρησαν να ακυρώσουν την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ που κυρώθηκε με ΚΥΑ το 2018 (ΦΕΚ 4898Β, 1-11-18), ετεροχρονίζοντας (δηλαδή καθυστερώντας) την ενσωμάτωσή του στο σύστημα πληροφορικής του Οργανισμού.

Συνεπώς η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ξεκάθαρη και αυτό φοβίζει τα δύο κόμματα, την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που έχουν την ''εναισθησία'' των δικών τους, ενοχικών πεπραγμένων.

Στο κυβερνητικό σου διάβα, είσαι υποχρεωμένος να προχωρήσεις σε νέες Θεσμικές παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις τέτοιες που θα αποτρέπουν, διαμορφωμένους ''αρμούς εξουσίας'' ή καλύτερα διαμορφωμένους ''θύλακες εξουσίας'' να εμποδίσουν ή και να ακυρώσουν την άσκηση της δικής σου πολιτικής.

Άλλωστε οι ''θύλακες εξουσίας'', διαμορφώθηκαν στο κυβερνητικό διάβα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς τους ''θύλακες'', η Κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, οφείλει να εξουδετερώσει, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την γαλαζο-πράσινη υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που εξανέστησαν με την δήλωση Τσίπρα, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια και ξεχνώντας προφανώς τις δικές τους ωμές παρεμβάσεις σε ''αρμούς εξουσίας'' και στο απώτερο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα.

Αν κατά την γνώμη μου, έμεινε κάτι από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ήταν η εντιμότητα και το αψεγάδιαστο των στελεχών του, είτε κυβέρνησαν, είτε διοίκησαν δημόσιους οργανισμούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε να υποστηρίζουμε πως δεν μας αγγίζει, όπως και απλό λαό μας, ο προσβλητικός λόγος του Πάγκαλου ''μαζί τα φάγαμε''. Διότι είναι ηλίου φαεινότερο πως, δεν τα φάγαμε μαζί…όλοι γνωρίζουν ποιος και τι έφαγε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την εντιμότητα της διακυβέρνησής του 2015-2019 και χωρίς να ελέγχει ''αρμους εξουσίας'', άφησε ''προίκα'' αρκετών δισεκατομμυρίων που διαχειρίζεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός του ΕΣΥ στο ΓΝ Πατρών, πρώην αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τον τρόμο βιώνουν μία 38χρονη κι τα δύο παιδιά τους σε περιοχή της Δράμας, καθώς σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε, της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, το οποίο ήταν σταθμευμένο . . .
LIFE STYLE

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη του Αντώνη Σρόιτερ στην εκπομπή “Πρώτη Λέξη”. Η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία περιέγραψε, μεταξύ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την προεσευχή της Παρασκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της από 01.08.2023 (ΑΔΑ 6ΨΝΝΟΚΩΞ-ΡΣΘ)
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο Πατρέων ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και εφεξής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ 0794) της ΔΕ Ρίου του  Δήμου Πατρέων θα λειτουργεί  και απόγευμα με ωράριο Υπηρεσί
Image
Image

Search