ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγκαλιάζουμε όλους τους μαθητές μας

Το κλείσιμο των σχολείων και η παρατεταμένη αποχή των μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως αυτή διαμορφώνεται στο φυσικό χώρο μάθησης και γνώσης, που είναι το σχολείο, δημιουργεί νέα και πρωτόγνωρα δεδομένα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αυτόν τον καιρό καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια, μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, να διατηρηθεί άσβεστο το ενδιαφέρον και ζωντανή η επαφή των μικρών μαθητών με το εκπαιδευτικό γίγνεσθαι. Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει και να στηρίξει τα παιδιά. Ιδιαίτερα στο Δημοτικό σχολείο ο δρόμος των εκπαιδευτικών είναι ανηφορικός, λόγω της μικρής ηλικίας των μαθητών και της μηδενικής εμπειρίας τους σε τέτοιους τρόπους διδασκαλίας.

Η αξιοποίηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης κινείται στη θετική κατεύθυνση λόγω της καθολικής της εμβέλειας, ενώ αντίθετα η έλλειψη προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε κάθε μαθητή, επιβραδύνει κάθε φιλότιμη προσπάθεια. Δε μιλώ για τα προβλήματα που έχουμε μάθει να τα προσπερνούμε. Τούτη την ώρα μοναδικό μας μέλημα είναι να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε όλους τους μαθητές μας και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους.

 

*Ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος είναι πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Κλεάνθης Βικελίδης και στέφθηκε αυτός πρωταθλητής. Η Ένωση επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και έκλεισε τη σεζόν με νίκη και . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η αδιαφιλονικήτη κυρίαρχος του αγγλικού ποδοσφαίρου από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε τα ηνία της (2016) και το απόγευμα της Κυριακής (19/05) θέλησε να . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Περισσότερες από 31.000 θέσεις εργασίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, προσφέρουν τα έξι προγράμματα που υλοποιεί αυτή την περίοδο η Δημόσια Υπηρεσία Απασχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search