ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς πατάτας ζητά ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας»

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Ν. Μυλωνά και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Φιλίππου Λιάκου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 τηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πατάτας στην περιοχή μας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωκίωνας Ζαΐμης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Βασίλης Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Γιώργος Βεσκούκης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Λακκόπετρας κος Μπεκίρης Χρήστος και  ο Συντονιστής ΣΕΑΔΕ κ. Μπαρμπούνης Δημήτριος.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στα συνολικά προβλήματα που παρουσιάζονται στον πρωτογενή τομέα και στην συνέχεια επικεντρώθηκε στους παραγωγούς πατάτας που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκονται σε δυσμενή θέση εξαιτίας της διακοπής των εξαγωγών, της κατακόρυφης μείωσης της κατανάλωσης και της αναστολής της λειτουργίας ξενοδοχείων, εστιατορίων και της εισαγωγή της αιγυπτιακής πατάτας. Επίσης αναφέρθηκαν τα χρόνια προβλήματα του κόστους παραγωγής, της ποιότητας, της τυποποίησης, της εμπορίας, των εξαγωγών και της δυνατότητας επεμβάσεων για την βελτίωση των παραγόντων αυτών ως η καλύτερη λύση για το μέλλον του προϊόντος και των παραγωγών.

Την ίδια στιγμή οι ασφαλιστικές εισφορές, το ρεύμα, το μεροκάματο των εργατών και τα αγροτικά εφόδια παραγωγής τρέχουν ενώ οι παραγωγοί πατάτας δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης.

Τέλος αποφασίστηκε από κοινού να ζητηθεί από την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση από τα αρμόδια υπουργεία η ένταξη των παραγωγών πατάτας στους κλάδους των επιχειρήσεων που θα λάβουν τα μέτρα στήριξης. 

 Ζητούν ακόμα:

παράταση πληρωμών σε εφορεία, ΕΦΚΑ και Τράπεζες. 

ένταξη όλων των αγροτών στην επιχειρηματική και άτοκη χρηματοδότηση

στρεμματική ενίσχυση με ΟΣΔΕ 300-400 ευρώ για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί

μείωση του κόστους παραγωγής σε πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα

άμεση εξόφληση από ΕΛΤΑ ζημιών που εκκρεμούν από το 2019 για πολλούς παραγωγούς και άμεση καταγραφή σε όσους έχουν πληγεί το 2020

μείωση της εισαγωγής της αιγυπτιακής πατάτας.

άμεση προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το τραγικό συμβάν έγινε στο 73,2 χλμ της παλαιός εθνικής οδού Κορίνθου-.Πατρών.   Αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 23χρονος, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 22χρονος. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη και η  επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά γεγον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια ξεχωριστή βραδιά κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
Image
Image

Search