ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φαρμάκης: Η επαναφορά πρέπει να γίνει σωστά - Η ζωή ξαναρχίζει, αλλά όχι όπως πριν

Η πορεία προς την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό με ασφάλεια απασχόλησε και απασχολεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που περιμένει τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.

Λεπτομέρειες συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τους τρεις χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπο Μπονάνο (Αχαϊας), Μαρία Σαλμά (Αιτωλοακαρνανίας), Βασίλη Γιαννόπουλο (Ηλείας) και τα υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Οι μετέχοντες μοιράστηκαν σκέψεις και προτάσεις για τη σταδιακή επαναφορά της ζωής στη Δυτική Ελλάδα, όπως είναι η συγκρότηση συνεργείων για τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν με βάση τις οδηγίες που θα δώσει ο ΕΟΔΥ, η ενημέρωση των επιχειρήσεων (εμπορικά, εστίασης κ.ά.) και των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους, εφιστώντας την προσοχή τους ότι η σταδιακή άρση των περιορισμών δεν σημαίνει χαλάρωση.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι χρειάζεται να επιδείξουν όλοι ιδιαίτερη προσοχή στη μεταβατική περίοδο που θα ακολουθήσει και σεβασμό στις υποδείξεις του οργανισμού για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο Ν. Φαρμάκης τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι η επαναφορά πρέπει να γίνει σωστά, να μην υπάρξει χαλαρότητα, και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο κορονοϊός θα βρίσκεται γύρω μας και την επόμενη μέρα. Γι' αυτό και δεν πρέπει να τον υποτιμήσει κανείς μας.

Η Περιφέρεια έχει προετοιμαστεί έγκαιρα και σε διοικητικό επίπεδο για την περίοδο της μερικής και της πλήρους αναστολής λειτουργίας της. Ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με τους συνεργάτες του έχουν συντάξει ένα σχέδιο, για την υλοποίηση του οποίου ο Ν. Φαρμάκης έχει ζητήσει από το προσωπικό της Περιφέρειας να συνεργαστεί με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.

Αν και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και των επιτροπών της Περιφέρειας μετά από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, εκτιμάται ότι τα μέλη θα εξακολουθήσουν να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλων τρόπων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας (π.χ. διά περιφοράς).

Η λογική λέει ότι δεν θα μπορούν να συνευρεθούν δεκάδες αιρετοί στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς θα πρέπει και για αυτούς να τηρούνται οι όροι ασφαλείας που θα θέσει ο ΕΟΔΥ. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει λόγος να επισπευστεί η αυτοπρόσωπη παρουσία στις συνεδριάσεις σε βάρος της προστασίας των μελών του σώματος, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν επιδείξει υψηλό βαθμό προσαρμοστικότητας στις τηλεδιασκέψεις μέχρι σήμερα.

Το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσει και η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίαζε και εξέδιδε αποφάσεις δια περιφοράς μέχρι τώρα. Ο αντιπεριφερειάρχης Π. Σακελλαρόπουλος ήδη ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι, κατόπιν και σχετικής επιστολής που έλαβε από τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Γιώργο Τελώνη, ο οποίος επισήμανε τον υποδειγματικό τρόπο που συνεδριάζει και αποφασίζει το περιφερειακό συμβούλιο, προτρέπει σε χρήση των πληροφοριακών μέσων, ώστε να γίνονται και οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης. Έτσι, προκρίθηκε από δω και στο εξής οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής να γίνονται με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e:Presence.gov.gr .

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που κατεξοχήν έχει στρατηγική σχέση με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθερ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπαράζ επαφών σε Υπουργεία στην Αθήνα είχε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής θέτοντας σειρά σημαντικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρής επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών. Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Μα
Image
Image

Search