ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

"Πρωτεύουσα Ξανά": Πρόταση για μείωση των τελών

Εκτός των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης δημοτών λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, στο σκέλος της μείωσης του συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό, έθεσε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας τις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας, Βραχνείκων, Μεσσάτιδας, αλλά και ορισμένες Δημοτικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ρίου. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αυτές οι περιοχές ήταν εκτός των προτάσεων που έφερε προς ψήφιση ο  Αντιδήμαρχος Διοίκησης  και Οικονομικών κ.  Διονύσης Πλέσσας, για την  μείωση του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να μειωθεί ο συντελεστής από 1,50 που είναι σήμερα σε 1,20 για το Δήμο Πατρέων, καθώς και για τις  Δημοτικές Ενότητες και Tοπικές Κοινότητες όπου ισχύει τώρα ο συντελεστής 1,50, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα για τις προαναφερόμενες περιοχές στις οποίες ο συντελεστής είναι 0,90.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Φώτης Δημακόπουλος, αφού επεσήμανε ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούνοι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχνείκων, Μεσσάτιδας, αλλά και Δημοτικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ρίου από τα μέτρα ελάφρυνσης,  πρότεινε μείωση 50% επί της πρότασης αναπροσαρμογής για τις συγκεκριμένες περιοχές, γεγονός που σημαίνει μείωση κατά 10% του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους.

Η πρόταση του κ. Δημακόπουλου έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της Οικονομικής επιτροπής  και από τη Δημοτική Αρχή η οποία τόνισε ότι θα εξεταστείτο θέμα από την οικονομική Υπηρεσία ώστε να έρθει ολοκληρωμένη η συνολική πρόταση για τις ελαφρύνσεις στην αυριανή συνεδρίαση τουΔημοτικού Συμβουλίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search