ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε παρεμβάσεις προχωρά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

 

 

 

Σε παρεμβάσεις που αφορούν χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών προχωρά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

 

Η ΔΕΥΑ Δυμαίων προχωρά στην επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας των φρεατίων του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Κάτω Αχαΐας, με στόχο να μην εμποδίζεται η λειτουργία της αγοράς. Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες Κυριακή 10 Μαΐου 2020 στην οδό Οιβώτα και θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά την ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασης και δικαίως κάτοικοι και επαγγελματίες έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα. Οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΔ σε αντίστοιχα προβλήματα θα συνεχιστούν με σχέδιο και πρόγραμμα ώστε να επιλυθούν και να μπει τέλος σε βλάβες και διαρροές δικτύων που υπάρχουν χρόνια.

 

Ακόμα, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε καθαίρεση στοιχείων της σκίασης που υπάρχει στην πλατεία Δημοκρατίας, ώστε να συντηρηθούν οι υπάρχουσες πέργκολες αφού ο βαθμός επικινδυνότητάς τους είναι μεγάλος. Οφείλουμε τώρα που έχουμε σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, σε πνεύμα συνεργασίας με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε κοινόχρηστους χώρους , να τους κάνουμε λειτουργικότερους και χρηστικούς για τις ανάγκες των δημοτών αλλά και να τους διατηρήσουμε καθαρότερους. Εκτός των μέτρων που ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για τη στήριξη των καταστημάτων της εστίασης, θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις σε τέτοιους χώρους. Η καλοκαιρινή περίοδος για τη Δημοτική Αρχή είναι μια περίοδος που δεν θα μας επιστρέψει στο πριν, αλλά η περίοδος που θα κρατήσει την κοινωνία όρθια με κανόνες που θα διασφαλίζουν την δημόσια υγεία, θα στηρίζουν την τοπική οικονομία και θα αναβαθμίζουν τον τόπο μας.

 

Μια σειρά παρεμβάσεων αλλά και δράσεων ξεκινούν και στο παραλιακό μέτωπο. Από τις πρώτες είναι και αυτή της επισκευής του ξύλινου πεζόδρομου στην παραλία των Νιφοραιίκων. Πρόκειται για ένα έργο που δεν έχει συντηρηθεί ποτέ από τότε που κατασκευάστηκε και το οποίο αποτελεί πόλο έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες από λουόμενους. Στόχος είναι αυτή η παρέμβαση μαζί με άλλες που θα ακολουθήσουν στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας να αποτελέσουν  ασφαλή προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες, τη Δυτική Αχαΐα.  

 

Έχοντας βαθιά συναίσθηση των δυσκολιών που υπάρχουν, η Δημοτική Αρχή με ιεράρχηση και προγραμματισμό δίνει τη μάχη της καθημερινότητας. Γνωρίζουμε πως όλα δεν μπορούν να λυθούν «δια μαγείας», αλλά έχουμε πολιτική επιταγή από τους δημότες και θέληση να αλλάξουμε τον τόπο μας. Αταλάντευτα, με πίστη στις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε ένα έργο που για να προχωρήσει απαιτεί καθημερινές ανάγκες των δημοτών να τις έχουμε στο επίκεντρο των παρεμβάσεων που ξεκινούν.   

 

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας, προχωράμε, βγαίνουμε με ασφάλεια από τα έως τώρα μέτρα προστασίας του πληθυσμού με επιμονή και μαζί με τους δημότες χαράζουμε το μέλλον που αξίζει η Δυτική Αχαΐα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά τρεις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Μακρυνείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οπο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 13χρονη μαθήτρια την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου της.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δικογραφία σε βάρος μιας 13χρονης και των γονέων τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε όλες τις συνοικίες κατασκευάζονται ή έχουν ήδη παραδοθεί οι λεγόμενοι πλακόστρωτοι δρόμοι μικρής όχλησης, όπου όμως δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για τους πεζούς. Και αυτό τι σημαίνει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά τρεις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακης βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Μακρυνείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
Image
Image

Search