ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πατρέων: Αυτοί που απέλυσαν τους μουσικούς της μπάντας μας κουνούν το δάκτυλο

Διαβάστε την ανακοίνωση:Η εφημερίδα Αυγή και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, επιχειρούν να καταστήσουν υπόλογη την Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που έχουν βρεθεί οι μουσικοί της πόλης. Πρόκειται για απόκρυψη της πραγματικότητας και απύθμενο θράσος εκ μέρους τους.

Οι μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις (μαζί και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) δεν τους νομιμοποίησαν τις συμβάσεις παρά του ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς θέσεις, και γιατί και οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές (και αυτή που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν ανανέωναν τις συμβάσεις τους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, από το 2014 που ανέλαβε, στήριξε και στηρίζει τις διεκδικήσεις των μουσικών της Δημοτικής Μπάντας, για σταθερή και μόνιμη εργασία, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές. Όχι μόνο απευθύνθηκε στις εκάστοτε κυβερνήσεις (και του ΣΥΡΙΖΑ), όμως εκείνες κώφευαν, αλλά προσπάθησε και προσπαθεί στο πλαίσιο των ασφυκτικών περιθωρίων (νομικών, οικονομικών και άλλων), για την εξεύρεση λύσης έστω και προσωρινής, για την αξιοποίηση των μουσικών. Όπως οι ίδιοι προτείνουν, με την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Μπάντας, έναντι προκαθορισμένης κατ’ αποκοπή αποζημίωσης με έκδοση αποδεικτικού δαπάνης - τίτλου κτήσης. Σε σημερινή συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με εκπρόσωπό τους, ενημερώθηκαν πως ήδη θα είχαν δρομολογηθεί ενέργειες -που οι ίδιοι ζήτησαν να γίνουν- αλλά οι εξελίξεις με την πανδημία και την ακύρωση των ανοικτών εκδηλώσεων, κατέστησαν πρακτικά αδύνατη την υλοποίησή τους (πληρωμή ανά παράσταση). Θα εξαντλήσουμε κάθε σχετικό περιθώριο από κοινού με τους μουσικούς και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Επομένως υπόλογοι για την κατάσταση των μουσικών δεν είναι η σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά όσοι λόγω της πολιτικής τους στάθηκαν και στέκονται αρνητικά απέναντι στους καλλιτέχνες και μουσικούς και σήμερα παριστάνουν τους φίλους τους κρύβοντας τις ευθύνες τους.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search