ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τί γίνεται με τις Αποθήκες του ΑΣΟ;-Το σπιράλ ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή

Η «μετατροπή των εγκαταστάσεων του ΑΣΟ σε εκθεσιακό χώρο» είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπογράφτηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Πρόκειται για την πολυδιαφημισμένη μετατροπή και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών σε πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού, έργο απαραίτητο για την ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες μέρες αναφέρονται στην απόσυρση του εργολάβου από το έργο, με συνακόλουθη τη ματαίωση της έναρξης των απαραίτητων εργασιών. Το σπιράλ εκφράζει έντονη ανησυχία, παρότι δυσκολεύεται να πιστέψει τη σχετική φημολογία.

Την ανησυχία, εντούτοις, επιτείνει το γεγονός πως ο εργολάβος δεν έχει ακόμα αναλάβει δράση, παρότι έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν δύο εβδομάδες από την εσπευσμένη «έξωση» των καρναβαλικών πληρωμάτων από το χώρο, ενόσω μάλιστα διαρκούσαν τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη οφείλουμε να απευθύνουμε ερωτήματα για το έργο, προς τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Έργων Υποδομής, κ. Χρήστο Κορδά. Οφείλεται πλήρης και διαυγής ενημέρωση προς τις δημοτικές παρατάξεις και τους πατρινούς δημότες στο σύνολό τους. Αυξημένο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου έχουν, εξάλλου οι κάτοικοι των γειτονικών συνοικιών της Πάτρας -από τα Ζαρουχλέικα, την Παραλία και τις Ιτιές έως την Λεύκα και την Οβρυά- καθώς και οι καρναβαλιστές της πόλης, τα άρματα των οποίων βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς στέγη, μετά από 17 χρόνια.

Ρωτάμε, λοιπόν: Έχουν ξεκινήσει εργασίες στις παλιές σταφιδαποθήκες του ΑΣΟ και, αν όχι, γιατί; Αληθεύει πως υπάρχει δυσάρεστη εμπλοκή στο εν λόγω έργο; Η συνεργασία με τον εργολάβο συνεχίζεται ή έχει ανασταλεί; Αληθεύει πως οι αρμόδιοι γνώριζαν τις εξελίξεις πριν «διωχθούν» οι καρναβαλιστές από το χώρο; Πότε, που, με ποιο τρόπο σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους πολίτες για την πρόοδο –ή τη μη πρόοδο- των εργασιών;
Κανονικά τα παραπάνω ερωτήματα θα έπρεπε να τα θέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 Όμως: 1)Το όργανο συνεδριάζει πλέον ανά δίμηνο(!). 2)Επόμενη συνεδρίαση δεν έχει ακόμα οριστεί. 3)Οι περισσότερες ερωτήσεις που έχουν τεθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις δεν τυγχάνουν πειστικών απαντήσεων από τη Δημοτική Αρχή.


Αισιοδοξούμε σε άμεση και έγκυρη ανταπόκριση, αυτή τη φορά. Με την ειλικρινή ευχή να μην είναι βάσιμες οι σχετικές ανησυχίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search