ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη Ζαΐμη στο Καλέντζι για τη δρομολόγηση Μουσείου στην οικία Παπανδρέου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη υποδέχτηκε στην πατρογονική οικία του αείμνηστου Αχαιού Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα στην Τοπική Κοινότητα Καλεντζίου ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Σκοπός της επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη ήταν να δει και από κοντά τους χώρους, τόσο της οικίας Παπανδρέου, όσο και του παλαιού  δημοτικού σχολείου, οι οποίοι μέσω  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα ενταχθούν στο διακρατικό πρόγραμμα Ελλάδας- Ιταλίας «Interreg» προκειμένου να ανακαινιστούν και να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής. Συγκεκριμένα, βάσει των μελετών που θα εκπονηθούν προβλέπεται η μετατροπή τους σε Μουσείο για την οικογένεια Παπανδρέου και έκθεση λαϊκής τέχνης που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την ολόκληρη την Αχαΐα που διαχρονικά προάγει την Δημοκρατία.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στους τρόπους αξιοποίησης της μεγάλης κλειστής αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα.

όσο ο κ. Μπαρής, όσο και ο κ. Ζαΐμης αποφάσισαν από κοινού να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού, έργου.

«Η σχέση του Γέρου της Δημοκρατίας με την οικογένεια των φιλελευθέρων που ιστορικά ανήκει και η οικογένεια μου πολιτικά ήταν πολύ στενή. Ίσως εμείς οι νέοι πολιτικοί που αγαπάμε τον τόπο μας  -ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση- να βλέπουμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και όχι όσα μας χώρισαν και μας πίκραναν στο παρελθόν χωρίς βέβαια να μην κρατάμε την όποια κριτική για την πολιτική ιστορία και προς αποφυγή λαθών στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ενώ από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου επεσήμανε πως «βρεθήκαμε στο πανέμορφο Καλέντζι, στις πλαγιές του Ερυμάνθου. Μία ιστορική Κοινότητα που έχει ταυτιστεί με τη σημαντικότερη πολιτική οικογένεια της Ελλάδος η οποία διαμόρφωσε την νεότερη και σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, αυτή των Παπανδρέου. Ο Δήμος είχε αποκτήσει την πατρογονική οικία του Γέρου της Δημοκρατίας με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί ένα σύγχρονο Μουσείο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ζαΐμη για το ενδιαφέρον του και επεσήμανε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερυμάνθου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Χαρίκλεια Σταματοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ερυμάνθου, Γιώργος Παρασκευόπουλος, η Διευθύντρια της Περιφέρειας, κα Σπυράκη, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, συγγραφέας, Γιώργος Πετρόπουλος, καθώς και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ        6, 7 Μαΐου 2024 (Από 7π.μ. Δευτέρας Πάσχα έως 7π.μ. Τετάρτης Πάσχα λόγω αργίας Πρωτομαγιάς) Αγγειοχειρουργός:Κουρή ΑναστασίαΑγ. Νικολάου 41-43, 1ος ό . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Μαΐου  2024 θα εφημερεύει στην Πάτρα το ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ: ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ 2610-455944 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο έντυπο δήλωσης του ΦΠΑ θα δουν οι φορολογούμενοι που θα μπουν τον Ιούλιο στην σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, λόγω της ανάγκης απλούστευσης των διαδικασιών και διευκόλυνσ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός σήμερα στις περιοσσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβριν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σήμερα και αύριο στην Πάτρα.   Σύμφωνα με την απόφαση τη Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της αργίας, ενώ ούτε την Τρίτη θα ανοίξουν τα εμπορικά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η προτομή του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, κοσμεί το νέο Δημαρχείο της Πάτρας.  Πρόκειται για το έργο του γλύπτη και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δημητριάδη του αποκαλουμένου «Παρισινού», που παραχω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 48 και 42 ετών, προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον από
Image
Image

Search