ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Π.Δ.Ε. η Γενική Γραμματέας της CPMR Ε. Μαριάνου

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) Ελένη Μαριάνου την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, όπου συζήτησε εκτενώς με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη πως θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Περιφέρειας, αλλά και πώς θα εμπλουτίσουν και θα ενδυναμώσουν το ευρωπαϊκό της προφίλ. 

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας της CPMR, παρουσία του Περιφερειάρχη του Αντιπεριφερειάρχη και στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπεύθυνων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, παρουσίασε τις προτεραιότητες και τα έως τώρα επιτεύγματα της CPMR, τα ευρωπαϊκά έργα στα οποία συμμετέχει, τις νέες πολιτικές της ΕΕ, καθώς και τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το ρόλο της CPMR ως ενός πολύτιμου συμβούλου της Περιφέρειας σε περιφερειακά θέματα όσο και σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. 

«Με πληροφόρηση, καθοδήγηση, πιέσεις, δικτύωση και συνεργασίες με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε το προφίλ της ήδη δραστήριας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ΕΕ», όπως χαρακτηριστικά είπε η Γενική Γραμματέας της CPMR.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου στα πλαίσια του 8th Regional Growth Conference που πραγματοποιήθηκε στην Achaia Clauss η Ελένη Μαριάνου έκανε παρεμβάσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές της Ευρώπης και τον ρόλο των δημοσίων επενδύσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη στην μετά-COVID-19 εποχή δίνοντας έμφαση στην Πολιτική Συνοχής, στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για το 2021-2027 και στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. 

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η Ελλάδα προβλέπεται να έχει αύξηση στην επιδότησή της σε ποσοστό 7% για τη νέα προγραμματική περίοδο (περίπου 19 δις ευρώ), ενώ αναμένεται να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα επιμέρους προγράμματα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία. Όπως ανέφερε, στο επίκεντρο των επενδυτικών προσδοκιών στην Ελλάδα βρίσκονται η βιώσιμη αστική κινητικότητα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η πρόσβαση στην απασχόληση, η νησιωτικότητα, και η μακροστρατηγική Αδριατικής - Ιονίου (η οποία έχει άμεση σύνδεση με τη Δυτική Ελλάδα).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search