ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δυτική Αχαΐα: Δεν πληρώνεις νερό; Δεν πίνεις - Πιο σκληρή η στάση του Δήμου

Σκληραίνει τη στάση της η υπηρεσία Υδρευσης Δυμαίων, με κατευθύνσεις της ηγεσίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, σε ό,τι αφορά την πολιτική στο νερό και την τακτική έναντι εκείνων που χρωστούν, δεν διακανονίζουν καν τις οφειλές τους, αλλά απαιτούν και απολαμβάνουν, συνεχή ροή, ποσότητα και ποιότητα παρά τα μεγάλα κόστη της «πτωχευμένης» ΔΕΥΑΔ.

Μετά από μία μακρά περίοδο ελέχγου και διακοπής παράνομων παροχών πόσιμου νερού, αλλά για πότισμα και την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταμέτρησης της κατανάλωσης στα ρολόγια, καλά πληροφορημένες πηγές της «Π», θέλουν τη δημοτική αρχή να έλαβε τη δύσκολη και πολιτικά κοστοβόρα απόφαση, η ΔΕΥΑΔ να αρχίσει να κόβει «στεγνά» την παροχή νερού, σε διαπιστωμένους κακοπληρωτές, οι οποίοι δείχνουν επιδεικτικά να αγνοούν τις εκκλήσεις των παραγόντων του δήμου για πληρωμές, με όποιο τρπόπο μπορούν.

Σε κρίσιμη σύσκεψη που έγινε, προ ημερών, με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ, ο δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς έδωσε ξεκάθαρη εντολή: «Αυξήστε την εισπραξιμότητα. Εφεξής, όποιος θέλει νερό, θα πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό».

Πρόκειται για το επόμενο μεγάλο βήμα διάσωσης της υπερχρεωμένης (με 3 εκατ. ευρώ) ΔΕΥΑΔ, που φέρνει διακοπές στις παροχές, αφού προηγηθούν τηλεφωνικές ειδοποιήσεις στους οφειλέτες, με πρώτους τους έχοντες υψηλά μαζεμένα χρέη (έως και 4.000 ευρώ) και φθάνοντας σε πιο χαμηλά ποσά, με όριο πιθανά τα 300 - 400 ευρώ.

«Οποιος δεν συμμορφωθεί, θα κόβεται το νερό. Το λέω σκληρά και κάθετα. Δεν μπορούν να θέλουν κάποιοι νερό, στα σπίτια και στα χωράφια τους, αλλά να μην πληρώνουν. Αυτό δεν θα γίνεται πλέον. Δεν μπορεί όλοι να έχουν 4- 5 κινητά, να τα πληρώνουν αυτά, το ρεύμα κ.ά, αλλά το νερό να μην το πληρώνουν» φέρεται να είπε ο κ.Μυλωνάς, αποτυπώνοντας μία καταγεγραμμένη πραγματικότητα, ως ριζωμένη νοοτροπία στην τοπική κοινωνία.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική προστασία ζήτησε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η οποία ξυλοκοπήθηκε από εκείνον. Η γυναίκα παραμένει σε κατάσταση – σοκ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είμαι χάλια και ψ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναίκα πανικοβλήθηκε κι άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ η χελώνα την τραβούσε στο βυθό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα στο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης (…) Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας 16χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή της Κηφισιάς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, για ληστεία κατά συνα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου. Λόγω των εργασιών από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο, από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., θα υπάρχει πλήρης διακοπή υδροδό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρεται σήμερα, Δευτέρα, ο 37χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει και δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική στην Ηλεία. Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή του 1821, Οδυσσέα Ανδρούτσο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 198 χρόνων από
Image
Image

Search