ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάτω Αχαία: Δραματική έκκληση του Δήμαρχου για το νερό

Η παρατεινόμενη ανομβρία αλλά και η απροθυμία μεγάλου μέρους των δημοτών να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΥΑΔ, έχει φέρει την επιχείρηση σε δεινή κατάσταση ενώ οι δυνατότητες ύδρευσης των δημοτών περιορίζονται δραστικά.
Ενόψει αυτής της κατάστασης, ο Δήμαρχος Σπ. Μυλωνάς από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Αθ. Πουλίδα απευθύνουν, μαζί με τους λογαριασμούς του νερού που στέλνονται αυτές τις ημέρες, την  παρακάτω επιστολή προς όλους συνδημότες που παίρνουν νερό από τη ΔΕΥΑΔ.


«Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Στις αρχές του χρόνου σας ενημερώσαμε με επιστολή μας για την κατάσταση της ΔΕΥΑΔ και τα μέτρα που είχαμε σχεδιάσει και εφαρμόσαμε εστιάζοντας σε τρεις κύριους στόχους. Να έχουμε νερό στα σπίτια μας, να ελέγξουμε την ποιότητα του νερού και να συμμαζέψουμε τα οικονομικά της ΔΕΥΑΔ σε ένα περιβάλλον διαφάνειας!
Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με σκληρό αγώνα πετύχαμε τις παρακάτω εξελίξεις.
•    Ξεκαθαρίσαμε και στείλαμε στον Εισαγγελέα το οικονομικό έλλειμμα στο ταμείο της ΔΕΥΑΔ
•    Βάλαμε ορκωτούς λογιστές για να ελέγξουν οικονομικά την επιχείρηση.
•    Επισκευάσαμε πάνω από 1.500 βλάβες στο δίκτυο του νερού για να μην έχουμε απώλειες νερού.
•    Εκδώσαμε λογαριασμούς ύδρευσης.
•    Εκδώσαμε νέο, πιο εύκολο για τους δημότες,  διακανονισμό πληρωμής των λογαριασμών ύδρευσης.
•    Αναθέσαμε σε μελετητή την ανόρυξη οχτώ νέων γεωτρήσεων για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το πρόβλημα της έλλειψης νερού το ερχόμενο καλοκαίρι.
•    Ξεκίνησε η ηλεκτρονική καταμέτρηση των υδρομέτρων ώστε να ξέρει ο καθένας με ακρίβεια και αξιοπιστία τι καταναλώνει και τι πληρώνει.
•    Μισθώσαμε γεωτρήσεις για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε νερό την θερινή περίοδο.
•    Πείσαμε τους προμηθευτές μας να μας δίνουν πετρέλαιο, υλικά και ανταλλακτικά με πίστωση για να επισκευάσουμε το δίκτυο του νερού.
•     Καθαρίσαμε τις δεξαμενές νερού.
•    Βάλαμε χλωριωτές στα υδραγωγεία και πίνουμε καθαρό νερό.
•    Ξεκίνησε η κατεδάφιση του υδατόπυργου της Κ. Αχαΐας και σε δύο περίπου μήνες θα έχουμε εγκαταστήσει εκεί νέα υπέργεια δεξαμενή.
•    Επισκευάσαμε και επιλύσαμε το χρόνιο πρόβλημα της βλάβης του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου στο Σπάσμα στην Κ. Αχαΐα.
•    Επισκευάσαμε τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Κ. Αχαΐας.
•    Επικαιροποιήσαμε την μελέτη ύδρευσης του Λαρισού και την καταθέτουμε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης».
•    Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με το Υπουργείο Υποδομών για να πάρουμε την ερχόμενη άνοιξη νερό από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.
•    Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά μάχη με κακές και αντικοινωνικές συμπεριφορές χτυπώντας τα φαινόμενα των παράνομων συνδέσεων και  της αντικανονικής του χρήσης κόβοντας εκατοντάδες  παράνομες παροχές.
•    Σε αρκετές κοινότητες που δεν έφτανε το νερό  αναγκαστήκαμε και κόψαμε τις παροχές νερού που πήγαιναν στα χωράφια για να μειώσουμε τα αντικανονικά ποτίσματα σε ελιές και αμπέλια.
Αυτά είναι κάποια από όσα κάναμε στους δεκαπέντε  μήνες που είμαστε δημοτική αρχή. Αντιμετωπίσαμε θέματα που δεν είχαν μέχρι σήμερα αντιμετωπιστεί και δεν διστάσαμε να πάρουμε μέτρα στενοχωρώντας συνδημότες μας, χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, με ένα στόχο, να μην στερηθεί κανένα σπίτι το πολύτιμο αγαθό που λέγεται νερό.
Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια μια μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας δεν συμμετέχει με αποτέλεσμα σήμερα η ΔΕΥΑΔ να εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση.  Στους λογαριασμούς που εκδώσαμε την Άνοιξη μόνο ένας στους τέσσερις πλήρωσε ή διακανόνισε τον λογαριασμό του.  Αποτέλεσμα αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς είναι σήμερα να αντιμετωπίζουμε  τεράστιο οικονομικό  πρόβλημα. Είμαστε με άδεια ταμία, οι προμηθευτές, οι εργολάβοι, η ΔΕΗ αλλά και οι γεωτρήσεις που μισθώσαμε είναι απλήρωτοι.
Οι προμηθευτές δεν μας δίνουν υλικά, ανταλλακτικά, πετρέλαιο κλπ, οι εργολάβοι δεν επισκευάζουν βλάβες στο δίκτυο νερού  και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα. Με λίγα λόγια κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα όσα επιτύχαμε αυτό το χρόνο και αντί να βελτιώσουμε και άλλο τα πράγματα και να μην λείπει το νερό από κανένα σπίτι να επιστρέψουμε στην εποχή που λέγαμε το νερό-νεράκι.

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη,

Νιώθουμε  την υποχρέωση να απευθυνθούμε σε όλες και όλους εσάς. Η εφιαλτική προοπτική να επιστρέψουμε στην εποχή που δεν είχαμε νερό πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να  γίνει από όλους μας κατανοητό ότι  η εφαρμογή στο παρελθόν  άφρονων  και λαϊκίστικων πολιτικών, η υιοθέτηση της αντικοινωνικής άποψης για μη πληρωμή των λογαριασμών του νερού, μας έφερε στην σημερινή δεινή θέση. Δεν είναι δυνατόν να εξοφλούμε άλλους λογαριασμούς και να μην εξοφλούμε τον πολυτιμότερο, αυτόν του νερού.
Βιώνουμε όλοι μας την καταστροφική κατάσταση της λειψυδρίας. Ζούμε πια στην εποχή της κλιματικής αλλαγής και τα σενάρια είναι εφιαλτικά. Οι επιστήμονες μιλάνε για  λειψυδρία και ερημοποίηση.  Είμαστε στην περίοδο των βροχών και βροχές δεν έχουμε. Ο περσινός χειμώνας ήταν ο χειμώνας με τις λιγότερες βροχές τα τελευταία 150 χρόνια. Ο φετινός χειμώνας φαίνεται να είναι ακόμη χειρότερος. Όλα αυτά αφορούν όλους μας, όχι μόνο την δημοτική αρχή. Η υπόθεση να έχουμε νερό το ερχόμενο καλοκαίρι είναι υπόθεση όλων μας.
Τις επόμενες ημέρες θα εκδώσουμε νέους λογαριασμούς. Σας παρακαλούμε πολύ να έρθετε στην ΔΕΥΑΔ και να εξοφλήσατε ή να διακανονίσετε τους λογαριασμούς σας. Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την μάστιγα της έλλειψης νερού. Σας καλούμε όλες και όλους να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν.

  Εξοφλούμε τους λογαριασμούς μας, κάνουμε οικονομία στο νερό!


Σας ευχαριστούμε

Αθανάσιος Πουλίδας                                                           Σπύρος Μυλωνάς
Πρόεδρος ΔΕΥΑΔ                                                               Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search