ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

σπιράλ: Το νερό… «δωρεάν» και οι «υπερωρίες σε όλους»!

 

 

Αλλεργία στην άλλη άποψη αλλά –καθώς φαίνεται- και στη λογική έχει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων. Με επίσημες ανακοινώσεις της κατηγορεί την αντιπολίτευση γιατί ψήφισε διαφορετικά από μια εισήγηση, λες και η μόνη αλήθεια είναι η δική τους. Που στην προκειμένη περίπτωση (στο θέμα των υπερωριών της ΔΕΥΑΠ) είναι μια παράλογη αλήθεια: Από την αρχή της χρονιάς προδιαγράφουν πως όλοι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης θα δουλέψουν (και θα αμειφθούν) στο μάξιμουμ των προβλεπόμενων υπερωριών. Όλοι αδιακρίτως και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!

Πιστοί στην γνωστή τακτική «φόρτωσε τους φορολογούμενους δημότες για να εξασφαλίσουμε την εύνοια και την εκλογική στήριξη των εργαζομένων», η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την ανεξέλεγκτη χορήγηση σε όλους τους εργαζομένους του ανώτατου ορίου των υπερωριών, αξίας 500.000 ευρώ. Ως παράταξη ξεκάθαρα διαφωνούμε με αυτή την τακτική. Διότι με αυτό τον τρόπο δεν διακρίνονται ούτε επιβραβεύονται οι ευσυνείδητοι και φιλότιμοι εργαζόμενοι, που πράγματι εργάζονται υπερωριακά. Αντιθέτως εδραιώνεται το αίσθημα της αδικίας και επιβραβεύεται η ήσσονα προσπάθεια.

Ως παράταξη έχουμε επανειλημμένα ψηφίσει και διεκδικήσει την επίσπευση πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, συντεταγμένα, νόμιμα και αξιοκρατικά, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα του σκληρά φορολογούμενου δημότη. Αντιθέτως η άκριτη χορήγηση μισού εκατομμυρίου ευρώ σε υπερωρίες συνιστά κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και ασέβεια στους άνεργους και χαμηλόμισθους δημότες της Πάτρας. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι  του Δήμου Πατρέων και των λοιπών Νομικών Προσώπων καθίστανται από τον κ. Πελετίδη και τον κ. Παπανικήτα  υπάλληλοι κατώτερης κατηγορίας, καθώς αμείβονται λιγότερο. 

Καλούμε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Επιχείρησης να σεβαστούν τα χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου πατραϊκού λαού, να επιβραβεύσουν τους φιλότιμα εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και να σταματήσουν τους εκβιασμούς και την εργαλειοποίηση των υπερωριών. 

Τέλος, του ζητάμε να αποσαφηνίσει το οξύμωρο: Πως ακριβώς συνάδει η εξαγγελία για «δωρεάν νερό» με την τακτική «μάξιμουμ υπερωρίες προς όλους» που έχει καθιερώσει στον φορέα που διαχειρίζεται την υδροδότηση της Πάτρας. Πρόκειται, προφανώς, για σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ή απλώς για λαϊκίστική δημιουργική λογιστική.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search