ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Μπαρή με Βορίδη για να κηρυχθεί «ορεινός» ο Δήμος Ερυμάνθου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη είχε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής στο πλαίσιο προγραμματισμένου ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο Δήμο με κυρίαρχο τον χαρακτηρισμό του σε ορεινό.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επεσήμανε στον Υπουργό την αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια σε βάρος του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος αν και έχει μεγάλο ορεινό όγκο δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ορεινός, με αποτέλεσμα να στερείται των δυνατοτήτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν οι ορεινοί και μειονεκτικοί Δήμοι της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και της προοπτικής της περιοχής. Ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε πως θα διερευνήσει το αίτημα του Δήμου Ερυμάνθου και σύντομα θα ενημερώσει τον Δήμαρχο για το αίτημά του.

Επίσης, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συζήτησαν και μία σειρά από άλλα καίρια ζητήματα, όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την ανάγκη ενίσχυσης των μικρών Δήμων που δεν έχουν την δυνατότητα εκπόνησης μελετών και ωρίμανσης έργων, την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ οι οποίοι έχουν δεχτεί μεγάλες περικοπές στους θεσμοθετημένους τους πόρους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, την κινητικότητα των υπαλλήλων, αλλά και τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο κ. Μπαρής με την ιδιότητα και του αντιπρόεδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος ζήτησε επίσης από τον Υπουργό να εξεταστεί και ο τρόπος κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), με συμπλήρωση των κριτηρίων της κατανομής για να παύσει η αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια στους μικρούς σε πληθυσμό δήμους, επειδή μέχρι σήμερα η κατανομή στηρίζεται κυρίως σε πληθυσμιακά κριτήρια.

Να σημειωθεί πως παρών στην συνάντηση ήταν ο βουλευτής Αχαΐας, Άγγελος Τσιγκρής, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό στηρίζοντας τα αιτήματα του Δήμου είχαν και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search