ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΣΚΕΑΝΑ στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκε χθες το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο κ. Στεργίου και τον γεν. γραμματέα κ. Ματθαιόπουλο, ενώ στην συνάντηση παρών ήταν και ο διευθυντής του γραφείου του Περιφερειάρχη  κ. Γιάννης Μάκκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εθιμοτυπικής γνωριμίας με τον νέο Περιφερειάρχη, ενώ τα θέματα της ατζέντας ήταν διάφορα με κοινό παρονομαστή πάντοτε, το καλό της πόλης μας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας.

Ο κ. Φαρμάκης έχοντας πολλές φορές δηλώσει έμπρακτα την υποστήριξη στον κλάδο της εστίασης, τόνισε την σταθερή βούλησή του για στενή συνεργασία. Το κυρίαρχο ζητούμενο και των δύο πλευρών, στα πλαίσια της ανωτέρω συνεργασίας, είναι η αναβάθμιση και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών και κατ’ επέκταση η εξωστρέφεια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο ΣΚΕΑΝΑ έχοντας δουλέψει πάνω σε αυτές τις ιδέες, παρουσίασε στον κ. Φαρμάκη ένα μέρος του ευρύτερου πλάνου «Visit Patras», όπου αφορά ενέργειες και δράσεις με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής. Στον σχεδιασμό μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διάφορα φεστιβάλ με αρχή το 1o Patras Street Food Festival (4-5-6 Οκτωβρίου), ημερίδες σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας και άλλα δρώμενα.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην μεγαλύτερη δράση που σχεδιάζει ο ΣΚΕΑΝΑ, το γαστρονομικό φεστιβάλ W-EAT, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά ο κ. Φαρμάκης για τον σχεδιασμό και τις επιμέρους δράσεις αλλά και τις ανάγκες του μεγάλου αυτού εγχειρήματος. Σκοπός της W-EAT είναι να αναδείξει στην Ελλάδα και τον κόσμο τα τοπικά, εκλεκτά προϊόντα και τις υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας,  μέσω μιας σειράς δράσεων, με αφετηρία το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ. Ο Περιφερειάρχης, από την μεριά του, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ολόκληρο το εγχείρημα, αναφέροντας πως θα συνδράμει για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο κέρδος για ολόκληρη την περιοχή.

Τα δεύτερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε τις δράσεις του ΣΚΕΑΝΑ, αναφορικά με τα διάφορα ζητήματα και προβλήματα του κλάδου, με τον κ. Φαρμάκη από την πλευρά του, να τονίζει πως έχει γνώση για όλα αυτά και πως θα σταθεί αρωγός στον βαθμό που δύναται.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Μαρτίου 2024 από αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μετά την κατ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών καβγάδισαν αγρίως και λίγο έλειψε να πιαστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search