ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ: Η έλλειψη ψυχραιμίας του κ. Πελετίδη, απόδειξη δυσανεξίας στην άλλη άποψη

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες, με αφορμή και πάλι μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχασε την ψυχραιμία του και καταφέρθηκε ανάρμοστα κατά της δημοτικής παράταξης σπιράλ και του επικεφαλής της Πέτρου Ψωμά. Αυτή τη φορά μάλιστα το ατόπημα το διέπραξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πιο συγκεκριμένα κατά την τελική του αγόρευση στο κλείσιμο της διαδικασίας, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Πελετίδης, φανερά ενοχλημένος από τις τοποθετήσεις Ψωμά κατά τη συνεδρίαση και την διαφαινόμενη διαφοροποίηση του σπιράλ κατά την ψηφοφορία, κατηγόρησε τα μέλη της παράταξης ως... κεφαλαιοκράτες και καταφέρθηκε προσωπικά κατά του Πέτρου Ψωμά, δηλώνοντας έντονα την ενόχλησή του στην αναφορά πως «ιδεολογία του σπιράλ είναι η Πάτρα». Είναι σαφές πως ο Δήμαρχος δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα σε προσεγγίσεις λογικής, που στερούνται ιδεολογικού και –κυρίως- κομματικού μανδύα. "Του συνιστούμε να μη χάνει την ψυχραιμία του" είναι το μήνυμα του σπιράλ.

Ως προς τη διαδικασία της ψήφισης των αιτημάτων του εργαζόμενων του Δήμου Πατρέων, το σπιράλ τάχθηκε στο πλευρό τους, ενώνοντας τη φωνή του στην αναγκαιότητα κάλυψης κενών στο οργανόγραμμα του Δήμου, μονιμοποίησης όσων το δικαιούνται και προστασίας της υγείας και ασφάλειας τους, καταψήφισε όμως την πρόταση για απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και του άρθρου 179. Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών των υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Ο Πέτρος Ψωμάς κατά τη δικαιολόγηση της ψήφου του απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, λέγοντάς τους πως «με δουλειά μπορείτε, αν θέλετε, να καταστήσετε τον νόμο ανενεργό και να μην ξεχνάτε πως στη φαρέτρα σας διαθέτετε δύο ακόμα όπλα: την εμπιστοσύνη προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και την αυτοπεποίθηση σε σχέση με τη δουλειά σας». Νωρίτερα είχε τονίσει πως «τα 21,6 εκατομμύρια ευρώ, που ο Δήμος εισπράττει από τους δημότες, οφείλει να τα επιστρέφει με τη μορφή υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, με τον βέλτιστο τρόπο»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search