ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 Ο Πέτρος Ψωμάς για τον φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων

 

Σχετικά με την εκλογή Γρηγόρη Αλεξόπουλου στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας και με τις σχετικές αντιδράσεις του Κώστα Πελετίδη, ο επικεφαλής της παράταξης σπιράλ Πέτρος Ψωμάς προέβη στις παρακάτω δηλώσεις, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019.

Για τον κ. Πελετίδη:

«Εξελίσσεται σε ιδιαίτερα ανησυχητική η σχέση του Δημάρχου Πατρέων με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αρχικά συμμετείχε –και, κατά τη γνώμη μας, ορθώς έπραξε- στη διαδικασία εκλογής για τον Πρόεδρο του φορέα, μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με μυστική ψηφοφορία και κατόπιν διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησε από τη συνεδρίαση επειδή… δεν του άρεσε το αποτέλεσμα. Εάν θεωρούσε πως προγενέστερη άτυπη συμφωνία πρώην Δημάρχων έπρεπε να τηρηθεί, όφειλε να επιμείνει στην τήρησή της, διεκδικώντας τη συναίνεση του σώματος. Εφόσον συμμετείχε στη διαδικασία εκλογής, όφειλε να σεβαστεί το αποτέλεσμα –βασικός κανόνας της Δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος Πατρέων τον αγνοεί;»

Για τον κ. Αλεξόπουλο:

«Πριν του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο απαιτητικό έργο του, ζητάμε τη δέσμευσή του πως θα λειτουργεί ενωτικά και συνεργατικά, εκπροσωπώντας στον Σύνδεσμο όλους του πατρινούς δημότες, καθώς στο συμβούλιο και κατ’ επέκταση στη θέση του Προέδρου βρέθηκε ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων. Για μας εκπροσωπεί όλη την πόλη ή τουλάχιστον την πλειοψηφούσα αντιπολίτευση του Δήμου, ως μέλος της οποίας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση».

Για τον Σύνδεσμο:

«Είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη της επιτυχίας του έργου του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας, που εκφράζουμε ειλικρινείς ευχές για επιτυχία στο έργο του. Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ταλανίζει την κοινωνία του νομού και του Δήμου μας επί πολλά χρόνια. Είθε η θητεία αυτού του Συμβουλίου να δρομολογήσει σύννομες, γρήγορες, οικονομικές, σύγχρονες, κοινά αποδεκτές και αποτελεσματικές λύσεις».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search