ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αγρίνιο: Επίσκεψη Φαρμάκη σε αντιπλημμυρικά έργα

Επίσκεψη σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που εκτελούνται στην περιοχή της Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, καθώς και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΔΕ Γιώργο Σύρμο.

Πρόκειται για εργασίες που αφορούν στη συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία παρουσιάζουν φθορές και ζημιές λόγω καταπόνησης, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, διασφαλισμένο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τη σχετική σύμβαση είχε υπογράψει ο Περιφερειάρχης πριν ένα μήνα περίπου, με στόχο την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά, παρόχθιων περιοχών ποταμών και ρεμάτων.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς, καθαιρέσεις των κατεστραμμένων τεχνικών έργων και ανακατασκευή τους, απομάκρυνση μπαζών και απορριμμάτων, αλλά και λιθορριπές για την προστασία της κοίτης και των πρανών με λίθους κατάλληλης διαβάθμισης.

Με αφορμή την επίσκεψή του, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Με τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις αντιπλημμυρικές ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας, ιδίως μάλιστα καθώς η χειμερινή περίοδος είναι ήδη παρούσα με τα πρώτα της προβλήματα. Γνωρίζουμε το ύψος των αναγκών και των απαιτήσεων, το οποίο είναι και μεγάλο. Γι’ αυτό και η προσπάθειά μας να οχυρώσουμε τις πόλεις και τα χωριά μας θα είναι διαρκής. Από εκεί και πέρα, στόχος μας είναι μία ολοκληρωμένη πολιτική, τόσο απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα, όσο και ως προς τη γενική θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας έναντι της κλιματικής αλλαγής».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search