ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χρυσανθακόπουλος:Να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή την απόφαση του Δ.Σ. για τα απορρίμματα

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, για την συζήτηση για τα απορρίμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Με συλλογική γραπτή πρωτοβουλία 26 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 22 Νοεμβρίου το ζήτημα της Δημοτικής πολιτικής για τα απορρίμματα.

Με 25 ψήφους υπέρ έναντι 20 που έλαβε η εισήγηση του Δημάρχου  (4 απουσίαζαν), υπερψηφίστηκε η ενιαία πρόταση της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δημοτική Αρχή ως εκτελεστική εξουσία του ανώτερου οργάνου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να εφαρμόσει την απόφαση. Η πρόταση μας δεν αποτελεί μετωπική κομματική συμπαράταξη, αλλά συλλογική εκτίμηση και αυτοδιοικητική προσέγγιση, με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας που έχει η διαχείριση των απορριμάτων.

Πέρασαν 5 χρόνια αδράνειας, λαθών, ανεπάρκειας και απόκλισης από τους στόχους του Τοπικού Σχεδίου διαχείρισης των απορριμάτων. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση θα μας οδηγήσει σε αξεπέραστα αδιέξοδα. Η υγεία των πατρινών και η αποτροπή διπλασιασμού των δημοτικών τελών και επιβολής υψηλότατων προστίμων απο την Ε.Ε, εξ αιτίας της συστηματικής  κωλυσιεργίας του κ. Πελετίδη, που ακολουθείται για αντιπολιτευτικούς λόγους απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, μας οδηγεί στην ανάληψη των ευθυνών που μας αναλογούν. 

Επιτέλους ας προτάξουμε όλοι τα συμφέροντα της Πάτρας, πέρα από κάθε διαφορετική ιδεολογική αφετηρία και κομματική σκοπιμότητα. Αυτό κάνουμε και καλόπιστα θα συνεχίσουμε.

Οι συναινέσεις εκ μέρους μας με τον κ. Πελετίδη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι συχνές, αυτό δεν σημαίνει ότι θα διευκολύνουμε την στείρα άρνηση της Δημοτικής Αρχής να οδηγεί (με τις λαθεμένες αποφάσεις της στα καίρια ζητήματα), σε απώλεια μεγάλων ευκαιριών για την Πόλη. Σε όλα τα μεγάλα θέματα είμαστε διατεθειμένοι για ομόφωνες αποφάσεις, αρκεί ο κ Πελετίδης να εγκαταλείψει τις κομματικές εμμονές των καθοδηγητών του και να προτάξει την Πάτρα και τους Δημότες της.»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ολυμπιονίκης και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Πατουλίδου θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή  στις 12 το μεσημέρι τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζετε πόσο αλκοολ πίνουν οι ευρωπαίοι; Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω καταναλώνει, κατά μέσο όρο 9,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ, που ισοδυναμεί με περίπου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ημέρα μνήμης η σημερινή, Τετάρτη 19 Απριλίου. Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση, που προκάλεσε τον θάνατο έξι Πατρινών: Του 58χρονου Γιώργου Παπασωτηρόπουλου, του 53χρονου Β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
Image
Image

Search