ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπιράλ: Υποκριτική και παραπλανητική η εισήγηση και η στάση της Δημοτικής Αρχής

«Υποκριτική και παραπλανητική η εισήγηση και η στάση της Δημοτικής Αρχής». Στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΥΑΠ συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020. Η εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν για άλλη μια φορά σκληρά κομματικοποιημένη, υποκριτική και συνειδητά παραπλανητική. Αναμάσησαν για άλλη μια φορά τα συνθήματα του ΚΚΕ αλλά η πορεία του προϋπολογισμού έδειξε ότι ακολούθησαν πιστά, και ορθώς κατ' εμάς, την νομοθεσία για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα μία μεγάλη κερδοφορία. Τόσο μεγάλη κερδοφορία μάλιστα, ώστε να έχουν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν νέα έργα, να προβούν στην αγορά νέων εγκαταστάσεων και να προβλέψουν κονδύλι 2.000.000€ για την κάλυψη της μισθοδοσίας νέων υπαλλήλων.

Ο εκπρόσωπος του σπιράλ στο Διοικητικό Συμβούλιο, δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στανίτσας επισήμανε κατά τη συνεδρίαση όλα τα παραπάνω και καυτηρίασε την υποκριτική και παραπλανητική στάση της διοίκησης και της δημοτικής αρχής.

Ήταν υποκριτική ως προς τους πόρους της ΕΕ. Παρά το γεγονός ότι ενέταξαν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ, δεν λησμόνησαν στην εισαγωγή τους να επιτεθούν για άλλη μια φορά εναντίον της κυρίαρχης ληστρικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κομμάτων. Σημειώνουμε πως οι επενδύσεις της ΔΕΥΑΠ από ίδιους πόρους δεν υπερβαίνουν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν παραπλανητική, γιατί ενώ δεν προέβησαν σε μείωση τιμολογίου σε καμία κατηγορία πολιτών, ούτε καν στις πιο ευπαθείς -πολύτεκνοι, δικαιούχοι ΚΕΑ κλπ- εν τούτοις ενσωμάτωσαν στην εισήγηση τους τις μειώσεις παρελθόντων ετών ωσάν να ήταν φετινές.

Παραπλανητική επίσης ήταν και η στάση τους στο θέμα του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, διότι από τη μια αναγνωρίζουν ότι για την ΔΕΥΑ της Πάτρας το νερό είναι εμπορεύσιμο προϊόν και έχει κόστος και το τιμολογούν αλλά από την άλλη απαιτούν από το κράτος να δώσει το νερό του φράγματος αδάπανα στην Πάτρα. Από την μια καταφέρονται ενάντια στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, αλλά πρώτοι και καλύτεροι την εφαρμόζουν στην ΔΕΥΑΠ.

Και μια τεχνική παρατήρηση: δεν νοείται σοβαρή δημοτική επιχείρηση να έχει διαφορετική τιμολόγηση του προϊόντος αναλόγως της περιοχής. Αυτό, εκτός του ότι είναι ψηφοθηρικό, αναχρονιστικό και παλαιοκομματικό, καταντά άδικο και σκληρό. Με την τιμολογιακή αυτή πολιτική της ΔΕΥΑΠ ο κάτοικος της λαϊκής, εργατικής και υποβαθμισμένης περιοχής των Ζαρουχλεΐκων πληρώνει ακριβότερο το νερό από τον κάτοικο του Ρίου (και διπλάσιο πάγιο τέλος και διπλάσια τιμή στις ενδιάμεσες καταναλώσεις)!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search