ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

To "σπιράλ" για το site του Δήμου Πατρέων- "Πεδίο μικροπολιτικών παιχνιδιών"

Ο επισκέπτης ή ο απλός ενδιαφερόμενος για μία πόλη, το πρώτο πράγμα που κάνει συνήθως είναι να αναζητά διαδικτυακά το όνομά της και να επισκέπτεται το επίσημο site του Δήμου προκειμένου να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Σύμφωνα με την κοινή λογική, όλοι οι ιστότοποι πόλεων της χώρας αποτελούν ένα σημαντικό μέσο διαφήμισής της αντίστοιχης πόλης και εκεί κανείς βρίσκει να προτάσσονται οι λόγοι που έχει κάποιος να την επισκεφθεί, τα δυνατά της σημεία, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και οτιδήποτε θελκτικό διαθέτει για τον δυνητικό επισκέπτη.

Φευ, η δημοτική αρχή της Πάτρας, φρόντισε και σε αυτό το κομμάτι να πρωτοτυπήσει, δυστυχώς με την απόλυτα αρνητική έννοια του όρου.

Πράγματι, αν απλός επισκέπτης κάνει τη "βόλτα" του στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης μας, συναντά -προς δυσάρεστη έκπληξή του- ένα ξεκάθαρο εργαλείο προπαγάνδας της δημοτικής αρχής, το οποίο στα μάτια του δεν μπορεί παρά να αποτελεί δυσφήμιση της Πάτρας. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται μονίμως οι επιθετικές και έμπλεες λαϊκισμού ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

"Όλο θα και αέρας κοπανιστός, αυτό είναι το όραμά σας!" είναι ένα από τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα της ιστοσελίδας το οποίο και παραθέτουμε. Παρακάτω συναντά κανείς ατάκες περί "νάνων", "πληγών του Φαραώ" και λοιπών χαρακτηριστικών της μικροπολιτικής επικοινωνιακής τακτικής της δημοτική αρχής. Τα παραδείγματα δεκάδες.
Αυτή είναι η εικόνα της πόλης που θέλουμε να περνά προς τα έξω ένας βασικός καθρέπτης της περιοχής μας, όπως είναι η ιστοσελίδα του Δήμου; Αυτό είναι το μοντέλο εξωστρέφειας που θα μας οδηγήσει στο αύριο; Το site του Δήμου παρέχει επικοινωνία που αφορά πράγματι τον Δήμο ή είναι μόνο παραταξιακό όργανο της πρώτης σε ψήφους δημοτικής κίνησης της πόλης;

Ως δημοτική παράταξη το σπιράλ εκφράζει αποτροπιασμό. Για πολλοστή φορά μας θλίβουν και μας προβληματίζουν βαθιά οι προτεραιότητες και οι πρακτικές της δημοτικής αρχής. Ένα είναι βέβαιο: Στην Πάτρα μας δεν αξίζει τέτοια εικόνα. Και το σπιράλ δεσμεύεται πως δεν θα πάψει να μάχεται για να την βελτιώσει.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

"Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφέρεια που μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα της οικονομικής και κοινωνικής υστέρησης και να οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και συνθήκες ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Περιοχή Ζαρουχλεϊκων, Σάββατο 13 Απριλίου, απόγευμα. Μία παρέα μικρών παιδιών παίζουν στο δρόμο της γειτονιάς. Πρόκειται για τρία αδελφάκια που φαίνεται πως έχουν βάλει στόχο ένα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Πειραιά μια συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από κοσμηματοπωλεία σε όλη τη χώρα. Οι Αστυνομικοί του Πειραιά πραγματοπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών και αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Πλέσσας, υποδέχτηκε, την Τετάρτη 10 Απρίλη, στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με το σύνθημα "Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" και όχημα τη συνεργασία η Εθελοντική δράση Let's do it Greece απηύθυνε πανελλαδικά κάλεσμα σε Συλλόγους, Φορείς, Σχολεία και πολίτες για τον καθαρισμό τω
Image
Image

Search