ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων στην κινητοποίηση για την Πατρών-Πύργου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου – Ολυμπία – Τσακώνα, χωρίς διόδια, δημόσιο έργο. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Βουπράσιο, στα όρια των νομών Αχαΐα και Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, στην ομιλία του είπε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να δηλώσουμε ότι δεν πάει άλλο. Για τα συμφέροντα κάποιων δεν μπορούμε να θρηνούμε καθημερινά την απώλεια των αγαπημένων μας στην καρμανιόλα της Πατρών - Πύργου.
Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας, με τελευταίο τραγικό περιστατικό το χαμό των 2 νέων την Κυριακή.
Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για το μεγάλο κεφάλαιο και την Ε.Ε. Έγινε το τμήμα της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα, με καθυστερήσεις, με «πανωπροίκια», πανάκριβα διόδια, γιατί αυτό τους συνέφερε.

Με τον αγώνα μας, θέλουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μπαίνουν από τους κυβερνώντες, που άγονται και φέρονται από τον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων, για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και τη λειτουργία του. Αλλά και απέναντι στην ΕΕ που βάζει τις ζωές που χάνονται στη «ζυγαριά» της λογικής του κόστους – οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να τα ανατρέψουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Δεν τελειώνουμε σήμερα. Θα τελειώσουμε όταν ο δρόμος θα είναι πραγματικότητα. Δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».

Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Συμφωνούμε όλοι ότι έπρεπε να είχε κατασκευαστεί χθες. Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για Νότια χάραξη για λόγους λειτουργικούς, περιβαλλοντικούς, είναι σωστή και δίκαιη και δεν δημιουργεί εμπόδια στην άμεση έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών.
Όχι άλλο αίμα στην εθνική καρμανιόλα για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των μεγαλοεργολάβων.
Τέρμα στα λόγια, τις υποσχέσεις, στα «μαϊμού» εγκαίνια.

Τώρα αγώνας και πολύμορφες κινητοποιήσεις, που πρέπει να κλιμακωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η δυναμική παρέμβαση του λαού μπορεί να επιβάλλει λύσεις προς το συμφέρον του.
Να υποχρεώσει την κυβέρνηση για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Τσακώνα, χωρίς διόδια, δημόσιο έργο».

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Π. Μελάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ώρα Πατρών» Γ. Ρώρος και «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρ. Πατούχας. Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search