ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι να περιμένουμε από την τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου – Έντονα προβληματισμένοι οι ειδικοί

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς μετά την αύξηση στα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, την ώρα μάλιστα που η βρίσκεται σε έξαρση στα Βαλκάνια, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

 

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων μάλιστα σήμερα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 12:30, έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει μπαράζ ελέγχων.

 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει από τους πολίτες να προσέχουν ώστε να μην κινδυνεύσει η τουριστική περίοδος, ενώ από την άλλη πλευρά χαλαρώνει κιόλας τα μέτρα, καταργώντας το όριο των 6 ατόμων στα εστιατόρια, αλλά και τη μάσκα στα εμπορικά.

 

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα,ένας αριθμός που θυμίζει αντίστοιχα νούμερα της περιόδου της καραντίνας, ενώ την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 31. 

 

Τι να περιμένουμε από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι 7 νέα κρούσματα ήταν στην Αττική και 6 στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι αρμόδιοι παρατηρούν μία γενικότερη χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον κοροναϊό, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα από τη στιγμή που έγινε το διευρυμένο άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου και διαρκώς χαλαρώνουν τα μέτρα, δίνοντας συγκεκριμένα μηνύματα.

 

Μάλιστα δεν είναι απίθανο να εφαρμοστούν νέα μέτρα και νέοι περιορισμοί για τον κοροναϊό.

 

Το Plan B για τον κοροναϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση υπάρχει όχι μόνο ψυχραιμία, αλλά και «Plan B» για την αντιμετώπιση  μιας ενδεχόμενης έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τρία στάδια:

 

1. Ελέγχους σε όλους  όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

 

2. Ελέγχους στους εποχικούς εργαζόμενους στη χώρα μας, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

 

3. Τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας. 

 

Ti ανησυχεί τους ειδικούς

Από την πλευρά τους οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως ενώ ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση στα Βαλκάνια, μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει καταφέρει να τον περιορίσει και να τον εντοπίσει στα σύνορα.

 

Το γεγονός δηλαδή πως τα περισσότερα κρούσματα ανιχνεύτηκαν πριν οι τουρίστες φτάσουν στον προορισμό τους είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

 

Την ίδια ώρα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας παραμένει σε αυξημένο «συναγερμό», ενώ οι έλεγχοι και τα τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας εντείνονται και αυστηροποιούνται.

 

Βέβαια παρά το γεγονός πως τα δύο σημαντικά προβλήματα των ειδικών είναι ο Προμαχώνας και τα πανηγύρια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα. 

 

Γιατί η αύξηση κρουσμάτων είναι επικίνδυνη για τη χώρα μας

Ανησυχία προκαλεί σε ειδικούς και κυβέρνηση η αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού  στην Ελλάδα.

 

Κι αν, τα «εισαγόμενα» κρούσματα, θεωρούνταν αναμενόμενα λόγω των τουριστών, η διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα και η καταγραφή κρουσμάτων απροσδιόριστης προέλευσης –τα λεγόμενα ορφανά,  εντείνουν τον προβληματισμό.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται, το μεσημέρι της Παρασκευής, έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search