ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις συλλήψεις για απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ

Για απόπειρες διάρρηξης τεσσάρων ΑΤΜ σε περιοχές της Χαλκιδικής με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς συνελήφθησαν τρεις άνδρες.

 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, το τελευταίο δίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με κύριο στόχο την αφαίρεση χρημάτων από ΑΤΜ, με την πρόκληση έκρηξης με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούσαν στη θυρίδα παραλαβής χρημάτων.

 

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, οι δύο από τους συλληφθέντες, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, πήγαν σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο έξω από κατάστημα και προσπάθησαν να το διαρρήξουν τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα να επιβαίνουν στην κλεμμένη μοτοσικλέτα και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν η μοτοσικλέτα εξετράπη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

 

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών με γεμιστήρα και 12 φυσίγγια. Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και ο τρίτος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη και στην στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ.

 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα πρόεκυψε ότι -ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία- αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το τελευταίο δίμηνο ακόμα τρία ΑΤΜ σε Νέα Καλλικράτεια, Νικήτη και Καλλιθέα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα. Σε δύο από τις παραπάνω περιπτώσεις προκλήθηκε έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τον προηγούμενο μήνα διέρρηξαν, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ένα κατάστημα αφαιρώντας χρήματα και συσκευές. Επίσης, αφαίρεσαν ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε ΑΤΜ.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένας ηλικιωμένος άνδρας, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου, στην παραλία της Κουρούτας, στο ύψος του Δημοτικού Κάμπινγκ. Τον ηλικιωμένο εντόπισαν περαστικοί, που ει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Για τις εξελίξεις σχετικά με την απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις μελλοντικές ενέργειες των συγγενών των θυμάτων μίλησε η πρόεδρος του Σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Για μείωση της γραφειοκρατίας στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφερόμενος στην κατάργηση της υπο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
Image
Image

Search